Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΚΑ!


                Εντυπωσίασε η Ελληνική Δικαιοσύνη, συντηρώντας τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού για μια πιο δίκαιη Ελλάδα, όταν στις 22/7/15 εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθήνας (Διαδικασίας Ασφαλ. Μέτρων) 6457/15 και 6459/15, που δικαίωσαν τον πολύχρονο αγώνα του δικηγόρου της  ΕΡΤ Α.Ε. και γνωστού αγωνιστή...

των δικαιωμάτων των Ελλήνων ενάντια στα Μνημόνια Γιώργου Λ. Κόκκα για μια  Κοινωνική Δημόσια  Ραδιοτηλεόραση, ανεξάρτητα  από τις νομοθετικές επιλογές για μια Κυβερνητική Ε.Ρ.Τ.
               
Συγκεκριμένα η πρώτη απόφαση αφορά την παλιά ΕΡΤ  και την τύχη της περιουσίας της , που  ξεκίνησε όταν η προσωρινή Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., που διόρισε  μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 25/1/15 το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου,  διεκδίκησε δικαστικά  λογοδοσία  από την Ειδική Διαχειρίστρια αυτής, που με  διάφορα  προσχήματα την αρνήθηκε και μάλιστα  με  βάση τα  αποδεικτικά  στοιχεία  που προσκομίστηκαν  ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ι. Κανάκης, που δίκασε πρόσφατα την υπόθεση αντικατέστησε την Ειδική Διαχειρίστρια και παρέπεμψε τη  δικογραφία της όλης  Ειδικής  Διαχείρισης  στον Εισαγγελέα.
Επίσης  έδωσε η απόφαση  στον δικηγόρο κ. Γ. Κόκκα και στο νέο Ειδικό Διαχειριστή τη δυνατότητα  να  ελέγξει όλα τα  πολλά  ζητούμενα  έγγραφα και στοιχεία των δύο ετών, μετά  την υποτιθέμενη κατάργηση της  ΕΡΤ. Α.Ε. Και  η υπόθεση αυτή  ισχύει επειδή  σε  αίτηση ακύρωσης  που άσκησε ο ίδιος  δικηγόρος αμέσως μετά  το κλείσιμο της  ΕΡΤ Α.Ε.  ενώπιον της  Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας,  που εκδικάστηκε την 7η Μαρτίου 2014 και  αφού πέτυχε την εξαίρεση του τότε Προέδρου του κ. Σωτ. Ρίζου για μεροληψία,  ακόμη δεν  εκδόθηκε η απόφαση που θα  καθορίσει  πραγματικά  την τύχη της παληάς ΕΡΤ ( του Ν. 1730/87).

Τέλος,  η άλλη απόφαση που έκανε  δεκτά όλα τα  αιτήματα του κ. Γιώργου Κόκκα, επέτρεψε στους επαναπροσληφθέντες  εργαζόμενους  στη νέα  ΕΡΤ ( μετεξέλιξη της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) να επανεξετάσουν τη σχέση εργασίας τους 20 μέρες μετά την έκδοση της  απαιτούμενης  ΚΥΑ ( Κοινής  Υπουργικής  Απόφασης), που έπρεπε ήδη να είχε εκδοθεί, του δίνει το δικαίωμα  να  παρίσταται  σε όλες  τις  «κρίσιμες συνεδριάσεις» του Διοικητικού της  Συμβουλίου, όπως για τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και το πιο σημαντικό δίνει τη δυνατότητα  στους  Έλληνες  Πολίτες να  συμμετέχουν όλοι στη δημιουργία  του ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος  της  ΕΡΤ Α.Ε,  με όρους  ανάλογους προς  τη λειτουργία  του Διαδικτύου, δηλαδή να μην είναι μόνο παθητικοί δέκτες, αλλά  συνδιαμορφωτές των προγραμμάτων της  Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης !  Κι αυτό μπορούν να  το πετύχουν με  την αυτοοργάνωσή τους  στα  προβλεπόμενα  από το νέο Νόμο Συμβούλια  Κοινωνικού Ελέγχου στις 13 Περιφέρειες της χώρας, που δέχεται η ίδια  δικαστική  απόφαση ότι δεν πρέπει να  λειτουργούν μόνο με τους όρους της  Διοίκησης της νέας ΕΡΤ Α.Ε. !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου