Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΤΑ'ΡΙΞΕ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ"!

Επίθεση Λαφαζάνη κατά την παράδοση της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιμένει στη διεξαγωγή Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Τι απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε, από αντεγκλήσεις, κάτι πρωτοφανές για συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας, με αρχηγό κόμματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Λαφαζάνη ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθήσει, θα τηρήσει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος και συγκεκριμένα του άρθρου 37 παρ.3. «Θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς μαζί στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διεργασιών, τις οποίες θα ακολουθήσω και το αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών - εφόσον φθάσουμε σε εκλογές- οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδας, στην κρισιμότητα των περιστάσεων και ιδίως στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού».
Παραδίδοντας την διερευνητική εντολή ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε, ότι μονολότι δεν έβγαλε κυβέρνηση, η εντολή αξιοποιήθηκε, καθώς όπως σημείωσε «είδαμε τους εκπροσώπους σχεδόν όλης της κοινωνίας από την άποψη των κοινωνικών φορέων». Πρόσθεσε εξάλλου ότι αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι «πάνω απ΄όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι αρχηγοί πάνω από το Σύνταγμα, και ιδιαίτερα θα έλεγα, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα, πάνω από τη θέληση, τη βούληση του ελληνικού λαού και την ανάγκη για δημοκρατία και ενημέρωση, ενόψει εκλογών. Αυτό είναι πιο κρίσιμο. Και δεν αναφέρομαι σε σας. Λέγω γενικά: Οποιοσδήποτε Πρόεδρος, οποιοσδήποτε αρχηγός κόμματος δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα. Είναι κάτω από το Σύνταγμα».
Παράλληλα, ανέφερε ότι σ΄αυτή την βάση μπορεί να υπάρξει μια ευρεία συνεννόηση, για να πάμε σε εκλογές με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό και δημοκρατικό τρόπο, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να πάμε σε εκλογές τηρώντας και το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.
Ακολούθως, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «οι μεγαλύτερες εκτροπές, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές, γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος και στο όνομα της Δημοκρατίας. Και εν, πάση περιπτώσει, εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το Σύνταγμα γράφει για συσκέψεις αρχηγών κομμάτων. Το Σύνταγμα λέγει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν ήταν να υποκατασταθούν όλα αυτά με το τηλέφωνο, νομίζω ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος». Ο Πρόεδρος της "Λαϊκής Ενότητας" πρόσθεσε ότι «υποτιμάμε παρά πολλά πράγματα και κυρίως, την ανάγκη να μιλάνε οι άνθρωποι και οι πολιτειακοί παράγοντες μεταξύ τους. Να έχουν ζωντανή επικοινωνία».
Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε : «Να είσθε βέβαιος ότι θα τηρήσω το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ πολύ».
«Αυτό είναι. Θα το δούμε. Κι εγώ σας ευχαριστώ», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr), news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου