Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΑΠΟ 4 ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΜΗΝ ΤΑ ΛΑΒΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΙΣ...ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ!

Η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίουάνοιξε και επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για να ακολουθήσει μαι καταιγίδα δημοσκοπήσεων που προμηνύουν μια αναμέτρηση θρίλερ...

Τέσσερις δημοσκοπήσεις, της Μέτρον, της MRB, της ΜΑRC και του Πανεπιστημίου Μακεδονιας, δίνουν οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ από μια έως 3 μονάδες, ενώ η Βουλή θα είναι σίγουρα  οκτακομματική, και ίσως εννεακομματική αν τελικά μπουν οι ΑΝΕΛ. Πάντως στις περισσότερες μετρήεσει και συγκεκριμένα  στις 3 από τις 4, το κόμμα του Καμμένου δεν πιάνει το όριο του 3%.  
Επίσης ολες τις μετρήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Λεβέντη να μπαίνει με άνεση στο Βουλή, ενώ μεγάλο είναι  το ποσοστό της αδιευκρινιστης ψήφου.

Μετρον Ανάλυσις

Στην έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.


Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29% έναντι 27,8% της ΝΔ και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 8,3%, Ποτάμι 6,7%, ΚΚΕ 5,9%, ΠΑΣΟΚ 5,4%, Ενωση Κεντρών ( Λεβέντης) 4,9%, Λαϊκη Ενότητα ( Λαφαζάνη) 4,1%, ΑΝΕΛ 2,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1,4% και Αλλο κόμμα 4,2%
Στην εκτίμηση εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129, η ΝΔ 75, η Χρυσή Αυγή 23, το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κεντρώων 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.

ΜRB

Προβάδισμα 2,2 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της ΜRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγορά».
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με29,6% έναντι 27,4% για τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν: Ποτάμι με 6,7% και ΚΚΕ με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 5,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότηταλαμβάνει 5,1%. Ποσοστό 4,7% έχει το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,8%.
Στο 16,9% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 24,6%, ΝΔ 22,8%, ΧΑ 6,2%, Ποτάμι 5,6%, ΚΚΕ με 4,7%,Ένωση Κεντρώων 4,7%, ΛΑΕ 4,2%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, ΑΝΕΛ 2,3%

MARC

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίαςκαταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό25,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 23,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚποσοστό 4,4%, το ΚΚΕ 4,2%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα 3,8%3,8% συγκεντρώνει και η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη. Στο 3% οιΑνεξάρτητοι Έλληνες.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 60,3%, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 17,4%.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, στις 3 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ
Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.


Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση ως εξής: 25% ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% η ΝΔ. 6% για Ποτάμι αλλά και ΚΚΕ. Ακολουθεί με μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5% και αμέσως μετά η ΛΑΕ (Π. Λαφαζάνης) με 5%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης) συγκεντρώνουν από 4,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2%.Στο 14% το ποσοστό όσων δεν απάντησαν ή δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν.
Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%)ενώ η Φώφη Γεννηματά τέταρτη, συγκέντρωσε το 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5%. Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%) ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%. Τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα 5% αλλά το 54% της δυσμενέστερης γνώμης των ερωτηθέντων.
Σε συντριπτικό ποσοστό 66,5% οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντα της Προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα το αρνητικό αυτό ποσοστό αυξήθηκε σημαντικά από τον Απρίλιο (47,5%).
thetoc.gr (τίτλος: τροποποιημένος από εμάς)

2 σχόλια:

  1. Θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αξιόπιστες.
    Παράδειγμα:
    Στις προηγούμενες εκλογές παρουσίαζαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής
    στην 5η και 6η θέση. Κι όμως αυτό το κόμμα κατέλαβε την 3η θέση !
    Συνεπώς ποια είναι η αξιοπιστία τους;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΈΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΜΜΜ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή