Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΟΚΑΪΝΗ!

Ποιες οι εξελίξεις στην υπόθεση κοκαΐνης στη Μύκονο;
Στα πέντε κινητά τηλέφωνα των τριών Ελλήνων «Εσκομπάρ» της Μυκόνου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «μοίραζαν» ναρκωτικά (κυρίως κοκαΐνη) αλλά και γυναικεία συντροφιά στους εκλεκτούς...

πελάτες τους, σε μπαρ του νησιού ή και πάνω σε πολυτελείς θαλαμηγούς, περιλαμβάνονται ονόματα-έκπληξη!
Η καυτή ατζέντα του κυκλώματος με τη VIP πελατεία, η οποία συμμετείχε στα πάρτι με σeξ και άσπρη σκόνη (ακόμη και μεσοπέλαγα!) στο νησί των ανέμων, βρίσκεται ήδη στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων μελών της σπείρας, την οποία εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, είναι ονόματα της ελληνικής showbiz, όπως τραγουδιστές, ηθοποιοί και πρόσωπα που περιφέρονται στα «σαλόνια» της καλής κοινωνίας, όπως επιχειρηματίες.
Δεν είναι όμως μόνο οι Ελληνες, αφού -κατά τις ίδιες πηγές- ακόμη και Αραβες κροίσοι, οι οποίοι έκαναν τις διακοπές τους στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, είχαν ζητήσει τις υπηρεσίες του πολυδαίδαλου κυκλώματος που ήταν επί ποδός όλο το 24ωρο!
Εταιρεία-βιτρίνα
Αλλωστε, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, οι τρεις συλληφθέντες (ένας 33χρονος πρώην λιμενικός, ένας συνομήλικός του και ένας 34χρονος που είχε εμπλακεί στην κινηματογραφική ληστεία τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το 2011) είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ένα ευρύ πελατολόγιο μέσω τουριστικής εταιρείας-βιτρίνα. Είχαν διαδώσει καλά την πληροφορία ότι διαθέτουν κοκαΐνη αρίστης ποιότητας, ενώ έστελναν στα κρεβάτια των «καλών» πελατών μοντέλα, κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης καθώς και Ελληνίδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η συντροφιά μιας Ελληνίδας κόστιζε ακόμη 1.000 ευρώ τη βραδιά, χωρίς το ποσό να περιλαμβάνει και την κοκαΐνη! Η εν λόγω αιθέρια ύπαρξη φέρεται ότι έκανε συχνές εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου ως τραγουδίστρια ή χορεύτρια.
Την ίδια στιγμή, τα κέρδη του κυκλώματος από το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία είναι μεγάλα και υπολογίζεται ότι μόνο οι τρεις συλληφθέντες της Μυκόνου έβαζαν στην τσέπη τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα έκαστος από τη διακίνηση της κοκαΐνης και του σκανκ (κάνναβη) αλλά και το «ντελίβερι» των γυναικών. Αυτό το σκέλος της δράσης της σπείρας φαίνεται μάλιστα ότι ήταν καθαρά δική τους ευθύνη και δεν εντάσσεται στον «επαγγελματικό» προσανατολισμό των μεγάλων (ασύλληπτων ακόμη) αρχηγών.
Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έχουν αποσταλεί στις εισαγγελικές Αρχές, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της. Εξάλλου, οι τρεις «Εσκομπάρ» που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών θεωρούνται από τη Δίωξη ως ένα καίριο κομμάτι πολυδαίδαλης σπείρας (όπως αποκάλυψε πρώτη η «Espresso» την περασμένη εβδομάδα), με επιπλέον εμπλεκομένους και πλοκάμια και σε άλλα ελληνικά νησιά. Ηδη έχει διαπιστωθεί ότι η σπείρα «έσπρωχνε» στη Μύκονο κάθε είδους ναρκωτική ουσία και κυρίωςκοκαΐνη, χασίς και MDMA («Ecstasy», αμφεταμίνες κ.λπ.), ενώ τζετ σκι της σπείρας έφευγαν από μαρίνες της Αττικής και παρέδιδαν το «προϊόν» σε θαλαμηγούς των πελατών ή και σε μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Ασύλληπτα τα μεγάλα «κεφάλια» της σπείρας
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της«Espresso» για το καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας, οι εγκέφαλοι παραμένουν ασύλληπτοι. Είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις κινήσεις τους και αποφεύγουν να κάνουν συχνά εμφανίσεις στη Μύκονο και στα υπόλοιπα κοσμοπολίτικα νησιά. Η βάση των εν λόγω προσώπων εκτιμάται ότι είναι τα νότια προάστια της Αττικής και πρόκειται για τους ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους τις ποσότητες καθαρής κοκαΐνης που έχουν εισαγάγει στην Ελλάδα απευθείας από τη Νότια Αμερική.
Οι «αρχηγοί», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της διακίνησης και οι ίδιοι δεν συμμετέχουν καθόλου στη «διανομή» κατόπιν παραγγελιών που γίνονταν ανά εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών, δεν βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς στην κατοχή των τριών συλληφθέντων. Στο μεταξύ, οι έρευνες της Δίωξης απλώνονται και πέραν της Μυκόνου, σε νησιά στα οποία φέρεται ότι έχει απλώσει δίχτυα το κύκλωμα, όπως στην Πάρο και την Αντίπαρο, στη Νάξο και την Ιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου