Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΟΙ (ΛΑΘΡΟ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΥΣ (;)

Ο Δήμος Μπουλούκος με αφορμή την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Βοτανικό θυμάται την πονεμένη ιστορία με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και σηκώνει ψηλά τα χέρια για μία χώρα που έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής!

Να γυρίσουμε έξι χρόνια πίσω, όταν ο Παναθηναϊκός προχωρούσε με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο της κατασκευής του νέου του γηπέδου στον...

Βοτανικό, στην πανίσχυρη εποχή της πολυμετοχικότητας, όταν ακόμα λεφτά υπήρχαν στην Ελλάδα.
Τα πλάνα είχαν καταστρωθεί, σχέδιο για το γήπεδο υπήρχε, ακόμα και χρηματοδότηση υπήρχε, ενώ η Διπλή Ανάπλαση – στην οποία είχε συμπεριληφθεί το γήπεδο – ήταν νόμος του κράτους.
Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν υπολόγιζε τότε στους περίφημους 131 ευαίσθητους κατοίκους της περιοχής που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχαν την αναστολή της έναρξης των έργων, με το πρόσχημα ότι η περιοχή είναι υγροβιότοπος που σε ένα διάστημα του χρόνου φιλοξενεί κορμοράνους!
Φυσικά τα συμπαθητικά πτηνά ήταν το πρόσχημα, καθώς όπως είχε αποκαλύψει το 2009 ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα περιβάλλοντας Χάρης Κωνσταντάτος, «θα συνεχίσει να πολεμάει τους εργολάβους και τους μεσίτες που πάνε να φάνε τα τελευταία κομμάτια της ελεύθερης γης του Ελαιώνα κερδοσκοπώντας και θα αντιστέκεται στην τσιμεντοποίηση» εννοώντας φυσικά το εμπορικό κέντρο που θα κατασκεύαζε μαζί με το γήπεδο ο Μπάμπης Βωβός.
Η καθυστέρηση με την απόφαση του ΣτΕ ήταν αρκετή για να μην γίνει τελικά το γήπεδο, καθώς στο κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασίσει ξανά το Συμβούλιο της Επικρατείας, χάθηκε σημαντικός χρόνος, η κρίση χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας και η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό μας άφησε!
Από τότε ο Βοτανικός παρέμενε ένας τεράστιος σκουπιδότοπος, μέχρι να έρθει η νέα κυβέρνηση και να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του, φτιάχνοντας εγκαταστάσεις για 200-300 λαθρομετανάστες.
Μία περιοχή που θα μπορούσε να αποτελεί κόσμημα για την πρωτεύουσα φιλοξενώντας ένα εξαιρετικό μητροπολιτικό πάρκο, έγινε χωνευτήρι ψυχών, μόνο και μόνο για να ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι έχει σωστή πολιτική στο μεταναστανευτικό και για να κάνουν βόλτα για τα απαραίτητα πλάνα στα κανάλια, ο Φλαμπουράρης και η Χριστοδουλοπούλου!
Φυσικά λύση δεν υπάρχει δίνοντας στέγη σε 2-3 εκατοντάδες ανθρώπους, όταν υπάρχουν χιλιάδες που έχουν κάνει κατάληψη σε όλα τα νησιά.
Λύση δεν δίδεται βάζοντας κοντέινερ, έστω και με... δωρεάν wifi, σε μία περιοχή που θα μπορούσε να είναι το καμάρι της πρωτεύουσας, αλλά πλέον χρησιμοποιείται για ότι θέλει να κρύψει η ελληνική κοινωνία... κάτω από το χαλάκι!
Λύση θα μπορούσε να είχε δοθεί, εάν άφηναν τον Παναθηναϊκό να κάνει το γήπεδο του, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας (εννοείται μαζί με το εμπορικό κέντρο) και δίνοντας έναν επιπλέον προορισμό στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα.
Αλλά πάντα σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικές και ιδεολογικές εμμονές θριαμβεύουν έναντι του γενικότερου συμφέροντος και η κοινή λογική πάει συνεχώς περίπατο...
Υ. Γ. Αφήνω ως υστερόγραφο, ένα ερώτημα που στριφογυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να το επεκτείνω, επειδή ούτε τα χωράφια μου είναι αυτά, ούτε θέλω να κατηγορηθώ ως εθνικιστής. Θα πω, όμως, ότι δεν μπορώ να καταλάβω την όψιμη ευαισθησία στους λαθρομετανάστες ή μετανάστες (ότι κι αν είναι), όταν τα τελευταία πέντε χρόνια είναι χιλιάδες οι συμπατριώτες μας που κοιμούνται στα πάρκα, στα παγκάκια, ή στους δρόμους!
gazzetta.gr 

1 σχόλιο:

  1. Επιβάλλεται να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού με την Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό και να φύγουν αμέσως οι λαθρομετανάστες από τον Βοτανικό και όλοι οι λαθρομετανάστες και να απελαθούν όλοι και επιστροφή στις χώρες προέλευσής τους!

    Έχει δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να τους διώξει από τον Βοτανικό με βάση νόμου! Δεν επιτρέπεται να γίνει ούτε τζαμί ούτε παράνομος καταυλισμός για λαθρομετανάστες!

    Μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λαθροδήμαρχος Καμίνης και οι 131 συριζαίοι που δεν είναι κάτοικοι Βοτανικού είναι υπόδικοι γι΄ αυτό το έγκλημα που έγινε στον Βοτανικό και ξήλωσαν το ελληνικό στοιχείο που ήθελαν από τότε να γίνουν παράνομο τζαμί και παράνομος καταυλισμός στον Βοτανικό που θα γινόταν το κράτος των λαθρομεταναστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή