Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Ένα αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική ανατράπηκε σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί περίπου 100 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.
Yπάρχουν πληροφορίες ότι στο πλοίο επέβαιναν περισσότεροι από 600 πρόσφυγες από τα παράλια της Αφρικής. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανασυρθεί είκοσι πέντε πτώματα από το ναυάγιο, ενώ μέχρι αυτή την στιγμή οι διασωθέντες είναι τετρακόσιοι...

Στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα αναφέρει ότι «βάσει μαρτυριών των διασωθέντων, ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι βαρύτερος από τους είκοσι πέντε νεκρούς που έχουν ανασυρθεί μέχρι αυτή την ώρα».
Στην περιοχή επιχειρούν οι λιμενικές αρχές  της Σικελίας,  το Dignity 1 των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και το Le Niamh του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού ενώ σπεύδουν άλλα τέσσερα πλοία για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Το ιρλανδικό πλοίο έφτασε πρώτο και κατέβασε δύο λέμβους για να πλησιάσει στο υπερφορτωμένο σκάφος το οποίο όμως εκείνη τη στιγμή ανατράπηκε.
Ένας εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής εξήγησε ότι τα πλοιάρια αυτά συνήθως είναι τόσο πολύ φορτωμένα που αρκεί να σηκωθούν όρθιοι ταυτόχρονα μερικοί από τους επιβάτες τους για να ανατραπούν και να βυθιστούν.
Το πρωί η Ναουάλ Σούφι, μια Ιταλίδα ακτιβίστρια με την οποία επικοινωνούν πολλοί Σύροι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, είχε ανακοινώσει ότι έλαβε μια έκκληση για βοήθεια από ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν περίπου 600 άνθρωποι. Σύμφωνα με το λιμενικό, πρόκειται πιθανότατα για το αλιευτικό που βυθίστηκε.
news.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή