Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ! ΔΕΙΤΕ...

Μια φωτογραφία συμπυκνώνει όλο το δράμα των προσφύγων και του μεταναστευτικού που βιώνουν όσοι ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και αναζητούν τύχη αλλού.
Ο φωτογράφος του Spiegel Ντάνιελ Εττερ, απαθανάτισε την αντίδραση ενός πατέρα από την Σύρο που μόλις πάτησε το πόδι του στην Κω....

Αγκαλιάζει τα παιδιά του και κλαίει με λυγμούς και ανακούφιση.


Η φωτογραφία έγινε viral τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο και μοιράστηκε δεκάδες χιλιάδες φορές. Ο φωτογράφος μίλησε στο Spiegel: «Ποτέ δεν με άγγιξε τόσο μια κατάσταση» λέει συγκλονισμένος από το δράμα των προσφύγων.
Μεταφέρει επίσης όσα του είπε ο άνδρας της φωτογραφίας:
«Εκείνη τη στιγμή μου ήρθαν όλα στο μυαλό, η χαρά που τα καταφέραμε, η αγάπη για την οικογένειά μου, ο θρήνος για όσα συνέβησαν», ήταν τα πρώτα λόγια του Σύρου πρόσφυγα.
Πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους εγκατέλειψαν τη Συρία, υπό την απειλή των τζιχαντιστών, κι έφυγαν, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.
Εφτασαν μεσημέρι στην Κω, σε μια βάρκα για μόλις τρία άτομα, μαζί με άλλους οκτώ άντρες. «Δυο ώρες αφού ξεκινήσαμε, η βάρκα άρχισε να χάνει αέρα και να μπάζει νερά» λέει ο άντρας στον φωτογράφο. «Τρομάξαμε πως δεν θα φτάσουμε. Τελικά τα καταφέραμε», συνεχίζει δακρυσμένος.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε μια σκηνή σε άλλη παραλία στην Κω, και αργότερα θα επιχειρούσαν να μπουν στο πλοίο με τους Σύρους πρόσφυγες, λέει ο φωτογράφος. «Δεν ξέρω τι απέγιναν», συμπληρώνει.
O Ντάνιελ Εττερ είναι freelance φωτογράφος και συνεργάζεται με το Spiegel. Σπούδασε στη σχολή δημοσιογραφίας του Μονάχου και σήμερα ζει στη Βαρκελώνη. Είναι 34 ετών, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου