Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ: "ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;"!

Ένας χώρος ελεύθερρος που προβληματίζει τους κατοίκους του Χολαργού ότι μπορεί να παραδωθεί στους λαθρομετανάστες είναι το παλαιό 3ο Γυμνάσιο, επί της οδού Κλειούς!
Επιστολή-πρόσκληση που απευθύνει στους επικεφαλής των παρατάξεων ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλος δημιουργεί κάποιες ανησυχίες σε ορισμένους δημότες. Και αυτό διότι υπάρχει παράγραφος..

που αφήνει ανοιχτή την περίπτωση να προκύψουν νέες ανάγκες σε βάθος δεκαετίας και συνεπώς μία από αυτές τις ανάγκες μπορεί να είναι η φιλοξενία λαθρομεταναστών στον Δήμο! Μην ξεχνάμε την πίεση που ασκεί και η Τασία Χριστοδουλοπούλου στους δήμους να εξεύρουν χώους για τη φιλοξενία των μεταναστών. Η αποστοροφή του Δημάρχου που φοβίζει δημότες και κατοίκους του Χολαργού-Παπάγου είναι:  "Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τους δείκτες/στοιχεία εξελικτικής πορείας του δήμου στους τομείς πρόνοιας, εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού, είναι βέβαιο ότι, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας ή εικοσαετίας, αυτού του είδους οι δράσεις μάλλον θα αυξηθούν και ίσως υπάρξουν νέες".
Συγκεκριμένα, η πρόσκληση του Δημάρχου προς τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων αναφέρει:
«Επιτροπή Ανεύρεσης/Καταγραφής ελεύθερων οικοπέδων»

Όπως γνωρίζετε εντός των οικιστικών περιοχών επιτρέπονται γενικές κατηγορίες χρήσεων γης μεταξύ των οποίων είναι και ‘κατοικία επιπέδου γειτονιάς’ δηλαδή περιοχές κατοικίας που εξυπηρετούνται στο επίπεδο της γειτονιάς από τις απαραίτητες κοινόχρηστες, κοινωφελείς, εμπορικές και άλλες χρήσεις. Στις περιοχές αυτές επιτρέπονται εκτός της κατοικίας και χρήσεις όπως:

- Κοινωνική πρόνοια (βρεφονηπιακοί σταθμοί, οίκοι ευγηρίας, κέντρα απασχόλησης παιδιών/ηλικιωμένων, βρεφοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ιδρύματα χρόνιων πασχόντων, κοινωφελείς ξενώνες, άσυλα).
- Εκπαίδευση (δημόσια νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).
- Άθληση: Μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις επιφάνειας μέχρι ένα στρέμμα (γήπεδα μπάσκετ/βόλει/τένις, γήπεδα 5Χ5, πισίνες, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων χώρων υγιεινής, αποδυτηρίων και αναψυκτηρίων) και Αθλητικές εγκαταστάσεις πυρήνα Α (γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβος πλήρης 400 μέτρων).
- Πολιτισμός (πολιτιστικές εγκαταστάσεις: βιβλιοθήκες, αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων/εκθέσεων τέχνης/νεολαίας).

Ο Δήμος μας έχει στην ιδιοκτησία του αρκετούς χώρους (υποδομή κτιριακή/αθλητική) οι οποίοι εξυπηρετούν τις ως άνω δράσεις. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τους δείκτες/στοιχεία εξελικτικής πορείας του δήμου στους τομείς πρόνοιας, εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού, είναι βέβαιο ότι, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας ή εικοσαετίας, αυτού του είδους οι δράσεις μάλλον θα αυξηθούν και ίσως υπάρξουν νέες.

Για να ικανοποιήσει τυχόν μελλοντικές σχετικές ανάγκες η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συστήσει επιτροπή ανεύρεσης/καταγραφής στα διοικητικά όρια του δήμου ελευθέρων οικοπέδων με σκοπό να αγοράσει όσα από αυτά ‘ανταποκρίνονται’ κάθε φορά σε ανάγκες του δήμου και πληρούν θεσμοθετημένες προδιαγραφές.
Στο αρχικό στάδιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής οι δημοτικές παρατάξεις καλούνται να συμβάλλουν αποστέλλοντας τις απόψεις τους σχετικά με τις ‘ανάγκες’ που θεωρούν ότι θα διαμορφωθούν την επόμενη δεκαετία/εικοσαετία, αλλά και τις δράσεις στις οποίες η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες της για να ικανοποιήσει όσες εκ των αναγκών θεωρεί τις σπουδαιότερες για τους δημότες μας.

Τέλος παρακαλούμε όπως ορίσετε έναν εκπρόσωπο από την παράταξής σας προκειμένου να στελεχωθεί η επιτροπή ανεύρεσης/καταγραφής.

Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος

4 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα νησιά του Αιγαίου έχουν γίνει πολλοί βιασμοί γυναικών και μικρών παιδιών όπως γράφουν τοπικές εφημερίδες και εδώ το κρύβουν με εντολή του Τουρκο Αλβανού προδότη Τσίπρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mετά το φιάσκο με το οικόπεδο στου Παπάγου,για το οποίο δεν ευθύνεται ο δήμαρχος αλλά ο πρώην,απλά ο δήμαρχος δεν μπορεί να το αποκαλύψει αφού χάρη και στη στήριξή του κέρδισε τις εκλογές,θα γίνει μια επιτροπή που θα γυρίζει στους δρόμους και θα καταγράφει τα οικόπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΥΣΤΤΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ . ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ . ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή