Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

Σκληρό μήνυμα στον Ερντογάν με αποδέκτη και τη Δύση...

«Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρό σας πως μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες του ISIS και τους Σαουδάραβες συμμάχους σας, που συμπεριφέρονται σαν τον Χίτλερ»
Βάζει φρένο στον τουρκικό επεκτατισμό στη Μέση Ανατολή…
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΛΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, διαπιστώνοντας ότι ο σχεδιασμός της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή εμπεριέχει στοιχεία… Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Moscow Times, ο Ρώσος πρόεδρος, έχοντας απέναντί του τον Τούρκο πρέσβη στη Μόσχα, Ουμίτ Γιαρντίμ, κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι με πρόφαση τον πόλεμο κατά του ISIS επιτίθεται στη Συρία, βομβαρδίζοντας θέσεις του κυβερνητικού στρατού. Δεν ήταν η πρώτη φορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που ο Πούτιν εξερράγη και, παραμερίζοντας τη διπλωματική γλώσσα, αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα», απειλώντας τον πως «δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί»!
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον Τούρκο διπλωμάτη να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει τα παιχνίδια στη Συρία και τις επιθέσεις κατά του συριακού στρατού με την πρόφαση των επιχειρήσεων εκκαθάρισης των ανταρτών του ISIS, ειδάλλως θα μετατρέψει την περιοχή «σε ένα μεγάλο Στάλινγκραντ». «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρό σας πως μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες του ISIS και τους Σαουδάραβες συμμάχους σας, που συμπεριφέρονται σαν τον Χίτλερ» ήταν, κατά την εφημερίδα, μια από τις αποστροφές του Ρώσου προέδρου.
Η εκρηκτική παρέμβαση Πούτιν έχει σαφώς αποδέκτη την Άγκυρα, αλλά εμμέσως και τη Δύση, που επιδιώκει να εγκλωβίσει τη Ρωσία σε μια πολυεπίπεδη αντιπαράθεση. Η πολυετής αναταραχή στη Συρία, με στόχο το καθεστώς Άσαντ, έχει προκαλέσει την οργή της Μόσχας, αφού είναι αντιληπτό ότι οι Δυτικοί, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, προσπαθούν να της «αφαιρέσουν» έναν σημαντικό σύμμαχο στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή της Τουρκίας στο συριακό μέτωπο έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα, τη στιγμή που σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους Πούτιν και Ερντογάν είχαν συμφωνήσει στην τήρηση ψύχραιμης στάσης απ’ όλους.
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου