Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΥΛΥΜΠΑΙΚΟΣ! 2-3 ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ! ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Συγκλονιστικός ο Ολυμπιακός κατάφερε να αλώσει με τρεις "κανονιές" το "Emirates" επικρατώντας με 3-2 της Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Πάρντο, Φορτούνης και Φινμπόγκασον τα γκολ της θρυλικής νίκης...

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού εδάφους, μετά από 12 αποτυχημένες προσπάθειες. Ενδεικτικό του μεγαλείου της ερυθρόλευκης νίκης είναι το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Έβαλαν τρία γκολ στην Άρσεναλ, όσα είχαν πετύχει συνολικά στις 12 προηγούμενες επισκέψεις του στο νησί.

Α' Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές ορμές της Άρσεναλ στα πρώτα λεπτά, δίχως να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Με την πάροδο του χρόνου η ελληνική ομάδα άρχισε να κερδίζει μέτρα πατώντας όλο και πιο συχνά στο γήπεδο των Λονδρέζων.

Η πρώτη μισή ώρα κύλησε χωρίς κάτι σπουδαίο, για να φτάσουμε στο 33', όταν οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν κόρνερ, ο Φορτούνης σημάδεψε έξω από την περιοχή τον Πάρντο κι αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, αφού πρώτα χτύπησε στα πόδια του Τσάμπερλεϊν.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων, η αγγλική ομάδα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 35', όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σάντσες βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γουόλκοτ κι αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι πάντως δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν μετά το γκολ του Γουόλκοτ, για να φτάσουμε στο 40' όταν κέρδισαν ακόμη ένα κόρνερ με τον Φορτούνη να εκτελεί, στέλνοντας την μπάλα με πολλά φάλτσα εντός της εστίας (πέρασε καθαρά τη γραμμή) του Οσπίνα, κάνοντας το 2-1!

Αυτό ήταν. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού αποσυντόνισε πλήρως τους "κανονιέρηδες" οι οποίοι στο πεντάλεπτο που απέμενε μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου δεν κατάφεραν απειλήσουν τον Ρομπέρτο.

Β' Ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα στο ματς και πίεσε ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού, με στόχο τη γρήγορη ισοφάριση. Η ελληνική άμυνα γνώρισε δύσκολες στιγμές με χαρακτηριστικότερη τη διπλή ευκαιρία του 61ου λεπτού, όταν διαδοχικά οι Ρομπέρτο και Ομάρ γλίτωσαν με υπερπροσπάθειες την παραβίαση της ερυθρόλευκης εστίας.

Στο 65' η Άρσεναλ όμως βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού και κατάφερε να ισοφαρίσει όταν ο Γουόλκοτ με σέντρα από δεξιά βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αλέξις Σάντσες κι αυτός με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-2.

Στην επόμενη επίθεση όμως ο Ολυμπιακός ευτύχισε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των Άγγλων και οΠάρντο με γύρισμα από δεξιά βρήκε τον Φινμπόγκασον ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 3-2 για την ελληνική ομάδα στο 66'.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η Άρσεναλ άσκησε ασφυκτική πίεση στον Ολυμπιακό, όμως η ελληνική άμυνα και η ετοιμότητα του Ρομπέρτο κράτησαν το προβάδισμα των ερυθρόλευκων μέχρι το τελικό σφύριγμα του Νιχάους.




Σχόλιο:

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στη νίκη γιατί αντέδρασε εξαιρετικά και τις δύο φορές που η Άρσεναλ κατάφερε να ισοφαρίσει. Την πρώτη φορά του πήρε πέντε λεπτά για να πάρει ξανά το προβάδισμα, ενώ μετά το 2-2 προηγήθηκε ξανά το αμέσως επόμενο λεπτό. Με τέτοιο πάθος και αυταπάρνηση ήταν πολύ δύσκολο να στερηθεί τη νίκη αυτός ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Φορτούνης δημιούργησε με το κόρνερ ακριβείας στα πόδια του Πάρντο το πρώτο γκολ, ενώ με εξαιρετική εκτέλεση ενός ακόμη κόρνερ λίγο αργότερα κατάφερε να ξεγελάσει τον Οσπίνα, στέλνοντας την μπάλα απ' ευθείας εντός της εστίας του Κολομβιανού γκολκίπερ. Όσον αφορά τη διαιτησία, ο Μπας Νιχάους δεν είχε δύσκολο έργο κι αυτό γιατί δεν υπήρξαν αμφισβητούμενες φάσεις. Ήταν ακριβοδίκαιος και δεν πρέπει να έχει κανένας παράπονο από τη διαιτησία του.

Οι συνθέσεις:

Αρσεναλ: Οσπίνα, Μπελερίν (85' Κάμπελ), Κοσιενλί (56' Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60' Ράμσεϊ), Τσαμπερλέιν, Οζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Καμπιάσο, Κασάμι, Σαλίνο, Φορτούνης (86' Βούρος), Σεμπά (72' Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46' Φινμπόγκασον).

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου