Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΝΝΥ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪ! ΓΕΜΑΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ Η ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ! ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ!

Στην παγίδα που ο ίδιος φέρεται ότι έστησε, ενδεχομένως για να καλύψει δικές του τυχόν ποινικές ευθύνες, έπεσε με τη γραπτή κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο καταζητούμενος για την ανθρωποκτονία (από κοινού) της 4χρονης Αννυ, φίλος του πατέρα της, Νικολάι. Ο 30χρονος Βούλγαρος περιέγραψε όσα...


 έζησε στο υπόγειο-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.
ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ
Απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που του απέστειλε στη Βουλγαρία η 10η τακτική ανακρίτρια ο 30χρονος Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστός ως Νίκι, υπέπεσε σε κενά και λογικά... άλματα επιχειρώντας να πείσει πως δεν συμμετείχε με κανέναν τρόπο στο αποτρόπαιο θρίλερ με τον τεμαχισμό της 4χρονης παραμονές του Πάσχα. Αντικρούοντας την εκδοχή του 27χρονου πατέρα-Χάνιμπαλ Σάββα (Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ), που υποστηρίζει ότι βρήκαν μαζί το παιδί νεκρό, ο Νικολάι ισχυρίζεται: «Το πρωί της Πέμπτης 9 Απριλίου 2015 σηκώθηκα κατά τις 11.00, έκανα καφέ, ήπια τον καφέ και βγήκα για να πλυθώ. Ηθελα να μπω στο δωμάτιο του Στάνισλαβ και του παιδιού για να χρησιμοποιήσω το άρωμά του, αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Μετά από αυτό έφυγα για τη δουλειά. (...) Δεν είδα τον Στανισλάβ, ούτε το παιδί. (...) Δεν κατάλαβα ότι το παιδί ήταν νεκρό». Ο Νίκι επισήμανε: «Δεν καθοδήγησα τον Σάββα για το οτιδήποτε».
Ερωτηθείς αν πήγε στο σπίτι το βράδυ της ίδιας ημέρας, λέει: «Πήγα εκεί κατά τις 22.00-22.30, αλλά ο Στανισλάβ δεν μου επέτρεψε να εισέλθω στο διαμέρισμα. Μου είπε ότι ήταν η μητέρα του εκεί και πως δεν επιθυμούσε αυτή να με δει. Μου έφερε το σακάκι και τις αποσκευές μου και μου τα έδωσε στην είσοδο της σκάλας».

Ωστόσο σε άλλο σημείο λέει πως επέστρεψε για να δώσει στον 27χρονο τσιγάρα: «Θυμάμαι ότι την Παρασκευή, μεταξύ 24.00 και 1.00 πήγα στον Στανισλάβ. Ημουν διψασμένος και μπήκα στην κουζίνα κι έβαλα ένα ποτήρι νερό. Στον νεροχύτη, στο ηλεκτρικό μάτι πάνω, έβραζε κάτι σε μια κατσαρόλα, ήταν ασυνήθιστο. Τον ρώτησα πού είναι το παιδί και μου είπε πως ήταν στη μητέρα του». Οταν μάλιστα ρωτήθηκε για αποτύπωμά του που βρέθηκε σε μπουκάλι χλωρίνης απάντησε «Ζούσα σε αυτό το σπίτι, όπου φρόντιζα για την υγιεινή του».
Στην κατάθεσή του ο Νικολάι απαντά για τη σχέση του με την άτυχη μικρούλα. Είπε πως υπήρχαν φορές που έμενε μόνος του με την 4χρονη: «Κατά την παραμονή μου στο διαμέρισμα είχα τις συνήθεις σχέσεις με το παιδί. Φρόντιζα γι' αυτό, διότι ο Στανισλάβ μόνιμα έκανε χρήση ναρκωτικών και τον περισσότερο χρόνο ήταν σε μέθη ναρκωτικών. Τύχαινε να βγει μέχρι το μαγαζί ή για να αγοράσει δόση και με άφηνε μόνο με το παιδί».
Η κατάθεση

Σε αντιφάσεις υπέπεσε όσον αφορά τη συμπεριφορά του Σάββα προς την Αννυ, καθώς προανακριτικά είχε υποστηρίξει πως ο 27χρονος ήταν επιθετικός. «Υπήρχαν περίοδοι που συμπεριφέρονταν πολύ καλά σε εκείνη, της αγόραζε δώρα. Υπήρχαν και περίοδοι που μάλωνε για μικρές αιτίες της καθημερινότητας, ότι δεν τρώει το φαγητό της, ότι δεν του λέει ότι τον αγαπάει, ότι λερώνει τα ρούχα (...). Ενώπιόν μου δεν ήταν
επιθετικός. Εκτός ίσως από μία φορά που ήταν τόσο θυμωμένος κι ήθελε να την κάνει μπάνιο με κρύο νερό» περιγράφει.
«Από τη στιγμή που ανέλαβα την υπεράσπιση του κατηγορουμένου διαπίστωσα πως η κατάθεση του Νίκι είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επιβεβλημένη. Το έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου, αλλά τα στοιχεία και τα πορίσματα που περιλαμβάνονται πλέον στη δικογραφία καθιστούν ακόμα πιο πρόδηλη τη σχετική ανάγκη, ώστε να αποκαλυφθεί ο ρόλος του» τόνισε στην «Espresso» ο Παναγιώτης Χρυσικάκης, συνήγορος του προφυλακισμένου Σάββα.
O σκοτεινός ρόλος του και ο εκβιασμός
Στην κατάθεση που έδωσε γραπτώς ως μάρτυρας στην ανακρίτρια, προτού εκδοθεί εις βάρος του το ένταλμα σύλληψης, ο 30χρονος Βούλγαρος Νικολάι αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό των συγκατηγορουμένων του γονιών της άτυχης Αννυ ότι γνώριζε τα πάντα γύρω από τον θάνατο της μικρούλας και πως επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός εκβιάζοντας τον 27χρονο πατέρα Σάββα (Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ) προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα.
Την εκδοχή αυτή φέρεται ότι είχε υποστηρίξει σε συμπληρωματική απολογία του ο προφυλακισμένος Σάββας, ισχυριζόμενος πως ο 30χρονος φίλος του του ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Το ίδιο είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις της μέσα από τη φυλακή και η μητέρα της Αννυ, η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, αποδίδοντας έναν σκοτεινό ρόλο στον «περίεργο» Νίκι.
«Απ' όσα ξέρω, ο φίλος του του ζητούσε να του δώσει 5.000 ευρώ. Και αν ο Σάββας δεν του τα έδινε, θα μου αποκάλυπτε όλη την αλήθεια» είχε πει χαρακτηριστικά η 25χρονη Ντιμιτρίνα νιώθονται πως ο Νικολάι ήξερε περισσότερα από όσα έλεγε γύρω από τη σοκαριστική υπόθεση. «Ο Νικολάι ξέρει τα πάντα...» είχε επιμείνει η νεαρή Βουλγάρα, που παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.
Μυστήριο με τον άγνωστο άνδρα στο υπόγειο
Εν αναμονή του εντοπισμού και της σύλληψης του καταζητούμενου Νικολάι, οι δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στη μικρή Αννυ αλλά και γύρω από τα κίνητρα όσων εμπλέκονται στην ειδεχθή υπόθεση.

Οι απολογίες, οι καταθέσεις και τα στοιχεία-φωτιά των εγκληματολογικών εργαστηρίων, μεταξύ των οποίων και η κηλίδα-μυστήριο που εντοπίστηκε δίπλα στο στρώμα του παιδιού και η οποία, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», εμπεριείχε γενετικό υλικό της Αννυ, του Νικολάι και ακόμη ενός άγνωστου άνδρα (!) φέρνουν νέα τροπή στο θρίλερ της Μιχαήλ Βόδα.
Την ίδια ώρα αίτημα με το οποίο ζητεί να διερευνηθεί, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ενδεχόμενο εμπορίας των οργάνων της 4χρονης Αννυ αναμένεται να υποβάλει ο Σταύρος Γεωργίου, συνήγορος της μητέρας της άτυχης μικρής Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα. «Θέλουμε να διερευνηθεί εάν θα ήταν εφικτή η αφαίρεση και η μεταφορά των οργάνων του παιδιού μέσα από το υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτό» ανέφερε στην «Espresso» ο κ. Γεωργίου και πρόσθεσε: «Οταν ο καταζητούμενος Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι εντοπιστεί και οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών, η εντολέας μου επιθυμεί την κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαζί του».
espressonews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου