Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΓΚΑ: "ΑΠΡΑΓΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ! ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ"

Δελτίο Τύπου 85

                                                                                 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αδράνεια Διεκδίκησης Πιστώσεων
Από  την Περιφέρεια  Αττικής

        Διαβάσαμε πρόσφατα την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα της Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση των...

Δήμων του Τομέα Ευθύνης της. Στους Δήμους αυτής ανήκει και ο δικός μας. Η διάθεση των πιστώσεων αφορά έργα που έχουν προταθεί από όλους τους Δήμους και η χρηματοδότηση θα γίνει από ΙΔΙΟΥΣ  πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

        Η κατανομή των πιστώσεων για τους Δήμους του Βορείου Τομέα έχει ως εξής :
         1.Δήμος Ν. Ιωνίας                       22.372.000,00 €
         2.Δήμος Αγ. Παρασκευής               9.235.616,32 €
         3.Δήμος Βριλησσίων                      5.334.000,00 €
         4.Δήμος Αμαρουσίου                     3.008.802,01 €
         5.Δήμος Ηρακλείου                       2.478.743,00 €
         6.Δήμος Πεντέλης                         1.990.000,00 €
         7.Δήμος Μεταμόρφωσης                 1.708.386,73 €
         8.Δήμος Κηφισιάς                          1.321.207,36 €
         9.Δήμος Παπάγου – Χολαργού           785.148,00 €
       10.Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού              218.940,00 €

        Το συμπέρασμα είναι ότι από το ποσό των 48.477.683,4 € χρημάτων της Περιφέρειας Αττικής ο Δήμος μας πήρε 785.148,0 €  δηλαδή μετά βίας κατετάγει προτελευταίος.

        Αν θέλουμε στατιστικά στοιχεία πήρε το 1,62 % του συνολικού ποσού των 48.477.683,4 € που διανεμήθηκε. Όταν άλλοι δήμοι παίρνουν ποσά από 1.321.000,00 €   έως  22.372.000,00 € ο καθένας, καταλαβαίνει εύκολα ο κάθε δημότης του Δήμου μας την απραξία στην οποία έχει έρθει η Διοίκηση Αποστολόπουλου αφού ακόμη και για εξασφάλιση πόρων από πηγές εκτός δήμου δεν ενδιαφέρεται.

        Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης επισκέφθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρο Γεώργιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την τόσο χαμηλή χρηματοδότηση έργων για το Δήμο μας από την Περιφέρεια, αφού ως γνωστό χρηματοδοτήθηκε ένα μόνο έργο. Η απάντηση ήταν απλή και κάθετη. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες. Τέτοιες μελέτες ο Δήμος μας δεν έχει υποβάλει.

        Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος μας θα πάρει 785.148,00 €  για τα εξής έργα:
       α. Αναστήλωση Ιερού Ναού Αναστάσεως  Χολαργού: 104.200 € μετά από πρόταση της Περιφερειάρχη κ. Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρου.
        β.  Παρεμβάσεις σε Δημόσια Κτίρια (Λύκειο οδού Καραϊσκάκη) 681.000 €   
μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

          Συμπέρασμα: στο Δήμο μας μόνο ένα έργο προτείνεται να γίνει με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής και όχι των δημοτών μας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να ενταχθούν και άλλα έργα όπως «Απορροή Ομβρίων Υδάτων στην οδό Ξανθίππου», Ολοκλήρωση έργου «Απορροή Ομβρίων Υδάτων στην Αναστάσεως» « Πλήρης Ασφαλτόστρωση της οδού Αναστάσεως», « Εξοικονόμηση ενέργειας σε Σχολεία και άλλα κτήρια του Δήμου».

Σε ότι αφορά τον τρόπο που θα μπορέσει ο Δήμος και οι Δημότες μας να ωφεληθούν από χρήματα που δεν προέρχονται από πόρους του Δήμου δηλαδή τέλη και φόρους που πληρώνουν οι ίδιοι, αλλά από χρήματα της Περιφέρειας Αττικής τούτο προϋποθέτει τρία πράγματα :

ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ

        Είναι καιρός να αποφασίσει η Διοίκηση Αποστολόπουλου να δουλέψει κάποια στιγμή. Τίποτα δεν γίνεται με τις γιορτές και τα πανηγυράκια, χρειάζεται δουλειά, πολύ δουλειά και αγώνας συνεχής για να διεκδικούμε πιστώσεις που είναι υπερ-πολύτιμες από άλλους φορείς και όχι με ευκολία να σπαταλάμε  780.000,00 € από ιδίους πόρους (έσοδα δηλαδή από δημότες) για δαπάνες που κάθε άλλο παρά λογικές και αναγκαίες ήσαν, όπως πρόσφατα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
        Καλό είναι να αγωνισθεί η Διοίκηση κάποτε για τους δημότες.



8 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΠΤΕΣΑΙ Η ΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν ενημερώνεστε κύριε Τίγκα και μάλλον εσείς μόνο ασχολείστε με τα πανηγυράκια. Προ ολίγων ημερών η κα Αρβανίτη έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου . ήδη έχουν αρχίσει πολλά από αυτά . Ο κόσμος θα σας εμπιστευθεί αν καί όταν μόνο με σοβαρή και σταθερή αντιπολιτευτική τακτική και όχι με κορώνες έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε. Βοηθήστε και σεις να γίνει καλύτερος ο Δήμος . Το μόνο που κάνετε είναι να τονίζετε την παρουσία σας μέσω του κυρίου Βραχιολίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου 8:20, επειδή σας παρακολουθώ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωρίζω ότι ο κ. Τίγκας φέρνει διαρκώς θέματα με συγκεκριμένες προτάσεις, που τελικά όμως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ρώτησε λοιπόν, τον φίλο σου το Δήμαρχο, που υπερασπίζεσαι, κάνει κάτι;

    Για την ταμπακιέρα δεν μας λες τίποτε.
    Ούτε για τα ψίχουλα που παίρνουμε από τα λεφτά της Περιφέρειας.
    Ούτε για τις σπατάλες των 780.000 € που τελευταία ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν από τα λεφτά μας.
    Γιατί σε ενοχλεί που ενημερώνει τους Δημότες, μια και ο Δήμαρχος δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Λυπάμαι γιατί δυστυχώς και εγώ σαν Χολαργιώτης τον ψήφισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον εσύ αποφεύγεις την ταμπακιέρα. Για το πρόγραμμα τεχνικών έργων για την αναβάθμιση του προγράμματος του Φεστιβάλ για τα πεζοδρόμια για την καθαριότητα κουβέντα δεν λες.Το να βρίζεις και να παραπληροφορείς είναι το πιό εύκολο όταν δεν έχεις επιχειρήματα . Κι εγώ τον ψήφισα τον Αποστολόπουλο και δεν μετάνοιωσα. έτσι κι αλλιώς για είκοσι χρόνια θα είναι Δήμαρχος οπότε ότι και να λέει ο κυρ Κώστας τόχασε το τραίνο πέρυσι που ήταν η μεγάλη και μοναδική του ευκαιρία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου λες Ανώνυμε 2:38 για το πρόγραμμα τεχνικών έργων που μιλάει για πολλά έργα αλλά δεν μας λέει τίποτα απολύτως για λεφτά. Πού θα βρει τα λεφτά. Ούτε λέξη.
    Ούτε από την Περιφέρεια δεν μπόρεσε να πάρει λεφτά , τι περιμένεις να γίνει ;
    Για τα πεζοδρόμια ακόμα περιμένουμε να γίνει κάτι στη γωνία Καραϊσκάκη και Β. Μελά . Ούτε αυτό το μικρό εργάκι ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνεις πλάκα έτσι ; Δηλαδή εσύ είσαι ευχαριστημένος από το ανύπαρκτο έργο του και δηλώνεις ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος τόσο, ώστε να θέλεις να είναι και άλλα 20 χρόνια δήμαρχος !! Ασε ρε φίλε, κάποιος δικός του είσαι, δημ. σύμβουλος, αλλιώς δεν θα μας έκανες ''πλάκα''.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και βέβαια είμαι ευχαριστημένος όπως όλοι οι δημότες εκτός μικρών εξαιρέσεων όπως του λόγου σου και ο κυρ Πολυχρόνης Κώστας Τίγκας. Το λιγότερο για άλλα 20 μπορει να ξεπεράσει και τον Ξύδη ο κυρ Ηλίας και να πάει στα 25. Να δεις που κι εσύ θα τον ξαναψηφισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...βέβαια δεν υπονοώ κάτι για σένα τον ίδιο αλλά τελικά ποιοι ψηφίζουν τους τενεκέδες σε αυτή την χώρα δεν εχω καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή