Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, Ο ΝΕΟΣ ΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ...ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ...

Το ξεχαρβάλωμα της ελληνικής κοινωνίας είναι σε απόλυτο βαθμό. Παγώνουμε με τις σκέψεις που εκτίθενται στο f/book, το μεγαλύτερο ίσως μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο -εν πολλοίς- αποτελεί και βαρόμετρο, καθρέφτη του πνευματικού μας οικοδομήματος.
Εμείς γνωρίζαμε πως ο πατέρας και η μάνα αποτελούν θεότητες και...



στύλο της οικογένειας. Πάνω απ'όλα σεβόντουσαν τα παιδιά τους, ώστε να απολαμβάνουν κι αυτά του δέοντος σεβασμού από τα δικά τους παιδιά, όταν γίνουν γονείς. 
'Ολοι οι γονείς είναι άνθρωποι με αδυναμίες και οι πειρασμοί μέσα στην καθημερινότητά τους πάμπολλοι... Αλλά οι παλαιοί γονείς, οι γονείς της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας δεν διανοούνταν να πικράνουν τα παιδιά τους με τις κουτσουκέλες και αταξίες τους. Είχαν την τιμή τους και την αξιοπρέπειά τους πάνω απ'όλα. Φρόντιζαν να στέκονται στο ύψος της "θεότητάς" τους. Διότι οι γονείς του παιδιού φαντάζουν σαν Θεοί στα μάτια του. Κι έτσι 
θέλει να τους βλέπει εσαεί... Ακόμη δε και στις περιπτώσεις διαζυγίων, οι πιο πληγωμένοι είναι τα ίδια τα τέκνα, ακόμη κι αν βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία. Η θλίψη τους είναι απέραντη, ατέλειωτη! Σχεδόν θανατερή,  ειδικά όταν αφορμή ή αιτία του διαζυγίου είναι ένας γκόμενος ή μια γκόμενα. Εκεί καταρρέει πλέον το σύμπαν γι' αυτά. 
Οι... Θεοί δεν πρέπει να προδίδουν εαυτούς, αυτή την απόλυτη αντίληψη οφείλει να την κουβαλάει μέσα του ο άνθρωπος. 
Χαίρεται απίστευτη χαρά όταν βλέπει αγαπημένους, δεμένους τους γεννήτορες και καταθλίβεται με το χωρισμό τους! Χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια του. Μένει συναισθηματικά ξεκρέμαστος... ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ, αλλά στο θρόνο τους! Γι' αυτό και καταντήσαμε τόσο τραυματικοί! Σχεδόν ΟΛΟΙ μας πια... από τις αποκοτιές των... Θεών μας. 
Όταν μάλιστα βλέπουμε να επικροτούνται από το διαδίκτυο τέτοια φαινόμενα, όπως τα γκομενιλίκια της μάνας Τζένης Μπαλατσινού, με προτροπές του τύπου "μπράβο Τζένη, απόλαυσε αυτό που κάνεις, γιατί αυτό θέλουν και τα παιδιά σου, να περνάς καλά", ε, τότε η θλίψη μας γίνεται μεγαλύτερη... 
Η κοινωνία μας στράβωσε, ξεχαρβαλώθηκε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου