Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΑΠΛΑ, ΠΡΟΤΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!

Δεν είμαστε προφήτες, ούτε μάγοι. Απλά προτάσσουμε την κοινή λογική, απαλλαγμένη από ψηφοθηρικές αντιλήψεις και λαμβάνουμε υπόψη τις καλές πρακτικές άλλων δήμων...


Εχθές πάλι ζήσαμε την απόλυτη απορρύθμιση της πόλης με την Λαϊκή Αγορά της Ευριπίδου και της Σύρου. Παιδιά του δημοτικού και γονείς ανακατεμένοι όλοι μαζί με τα αυτοκίνητα και τους εμπόρους, ανάμεσα σε διαπληκτισμούς και φασαρίες με την αστυνομία σχημάτισαν την συνολική εικόνα.
Μια εικόνα που συμπληρωνόταν από ένα απίστευτο φρακάρισμα σε όλους τους δρόμους από το 1ο Δημοτικό μέχρι το Λύκειο της Καραϊσκάκη, όπου και εκεί ήταν οι μαθητές εκτεθειμένοι στα διερχόμενα οχήματα Ι.Χ και φορτηγά που ήταν αναγκασμένα να κάνουν τεράστιους κύκλους, ενώ η 25ης Μαρτίου ήταν φρακαρισμένη και κλειστή.

Δεν ήμασταν προφήτες όταν στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε μελέτη για τον καθορισμό των Λαϊκών Αγορών και είχαμε προβλέψει αυτά τα φαινόμενα.

Επί δεκαετίες το δημοτικό συμβούλιο παίζοντας την κολοκυθιά με τους κατοίκους προσπαθεί εμπειρικά και ανεπιτυχώς να «πετάξει» κάπου την Λαϊκή.

Απλά ζητήσαμε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα για τα ενδεχόμενα σημεία που μπορούν να δοκιμαστούν και πειραματικά, με τις επιπτώσεις του κάθε σημείου και τον όγκο και την σύνθεση των καταναλωτών που εξυπηρετούνται, με τις ροές των οχημάτων που δημιουργεί η λειτουργία τους και με την πρόβλεψη που υπάρχει για θέσεις στάθμευσης των φορτηγών.

Ζητήσαμε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη αντικειμενική μελέτη που δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από τον κάθε κάτοικο και θα απαντούσε ολοκληρωμένα στην χρόνια τώρα, αναπάντητη ερώτηση: «γιατί μπροστά στο σπίτι μου και όχι στο σπίτι του άλλου;».

Ζητήσαμε πάνω από όλα μια μελέτη που να οδηγεί στην Βιώσιμη Κινητικότητα δηλαδή στην διευκόλυνση των πεζών, χωρίς καταλήψεις των πεζοδρομίων, με παράμετρο τις υψομετρικές διαφορές και με την προστασία πάνω από όλα των γονιών και των μαθητών των σχολείων.

Αντ’ αυτής εισπράξαμε την ειρωνεία της δημοτικής αρχής και οι κάτοικοι κερδίσανε μια ακόμη αιτία ταλαιπωρίας και επισφάλειας. 


Συνεργασία για τις 8Προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου