Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ "ΚΟΡΑΚΑ"!

Χολαργός , 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκατάσταση νέου παρατηρητηρίου στον Υμηττό

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας εδώ και χρόνια στερείται λειτουργικού παρατηρητηρίου πυροφύλαξης του δάσους του Υμηττού, ικανού να εποπτεύει αποτελεσματικά όλες τις δύσκολες περιοχές του...

δάσους του Β. Υμηττού.
Μετά από σημαντικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ), από την Κυριακή 27/9/2015, αυτή η έλλειψη που δυσχαίρενε την πυροφύλαξη του δάσους μας θα γίνει παρελθόν.
Το νέο παρατηρητήριο θα εγκατασταθεί από τον ΣΠΑΥ με την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας στην κορυφή του λόφου Κόρακας (πάνω από την Αγ. Ελεούσα), σε θέση που θα το καθιστά το σημαντικότερο σημείο επιτήρησης του δάσους ολόκληρου του Υμηττού.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:00 της Κυριακής 27/9/2015 με την επίβλεψη του Δασαρχείου, και όλα τα υλικά θα ανέβουν, λόγω της εξαιρετικά δύσβατης θέσης από τους εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και εθελοντές των όμορων εθελοντικών ομάδων του Υμηττού μέχρι τη κορυφογραμμή του Κόρακα, έργο εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο.
Με σημείο συνάντησης την παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, στον Χολαργό στις 09:00 της Κυριακής 27/9/2015 σας καλούμε να ανέβουμε όλοι στον Κόρακα μέχρι τον ανατολικό πυλώνα (προς Αττική Οδό), κάτω από τα βράχια της κορυφής προκειμένου να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των εθελοντών μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι στον Δήμο μας η φροντίδα για το Δάσος του Υμηττού αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας μας.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος




3 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...!!!!!!ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ!!!!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά λές, σημείο συνάντησης η ``παιδική χαρά΄΄ καθόλου τυχαίο, αφού παιδική χαρά στην κυριολεξία, είναι η ομάδα σου΄...με ηλικιωμένους όμως, μ.ο τα ...ήντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασχολήσου τώρα με την φιέστα σου...ξέρεις από ''οργάνωση'' τέτοιων εκδηλώσεων !!
    έτσι κι' αλλιώς περιφερόμενος θίασος είναι...το λές και τσίρκο...
    ...κόσμο να μαζέψουμε, να τους παραμυθιάσουμε...
    ...ομάδα ''φωτογραφία'', καρφιτσώστε μερικές στα δένδρα, μπορεί να κάνουν καλύτερη δουλειά... και άντε να δούμε πώς θα το επανδρώνεις το ''ξύλινο'' του χρόνου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή