Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΚ! ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ;

Πολιτικοί και ειδικοί της ασφάλειας συμφωνούν πως η Ευρώπη ζει την αναμονή ενός τζιχαντιστικού χτυπήματος 
Μέσα στους επόμενους μήνες θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές που εμφανίζονται σαν πρόσφυγες

Δεκάδες μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν στην Ευρώπη επωφελούμενοι από το κύμα μεταναστών προειδοποίησε την Παρασκευή ένας αυστριακός ειδήμονας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kronen Zeitung, ο τ. Διευθυντής στο Γραφείο της Τήρησης του Συντάγματος και της....
μάχης κατά της τρομοκρατίας στην Αυστρία (BVT), Gert-Rene Polli, χαρακτήρισε την πολιτική της ευρωπαϊκής ασφάλειας «τυφλή πτήση».

«Η κατάσταση της ασφάλειας δεν μπορεί πια να διατηρηθεί υπό έλεγχο», εκτίμησε επισημαίνοντας τη συνεχή εισροή μεταναστών προερχόμενων από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Ευρώπη.
Ο Polli, που σήμερα είναι επικεφαλής μιας εταιρίας πληροφοριών και δημόσιας ασφάλειας, με έδρα τη Βιέννη, επέμεινε στο γεγονός ότι «η απόλυτα ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ενός σημαντικού αριθμού ατόμων παρουσιάζει έναν μεγάλο κίνδυνο.

Είναι φανερό ότι μέλη της ΙSIS είναι μεταξύ των μεταναστών και αξιοποιούν αυτήν την ευκαιρία για να διεισδύσουν στην Ευρώπη και το πετυχαίνουν αυτό χωρίς όπλο, συνεχίζει ο Polli.

Οι αρχές ασφαλείας της Ευρώπης έχουν μηδαμινές πιθανότητες να συλλάβουν τους υπόπτους τρομοκράτες ανάμεσα στους μετανάστες, όπως οι γερμανικές αρχές που αυτή τη στιγμή είναι «απελπισμένες».« Οι μαχητές της ISIS δεν περιμένουν οι αρχές να τους συλλάβουν αυτοί θα επιτεθούν πρώτοι.Βλέπουμε να συμβαίνει αυτό εντός 5 μηνών το αργότερο », εκτιμά ο Polli.


Ομοσπονδιακός ελβετος σύμβουλος: Οι τζιχαντιστές αναμειγνύονται με τους πρόσφυγες - Αυξήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής

Πληθαίνουν οι φωνές ευρωπάιων πολιτικών και ιθυνόντων που προειδοποιούν ότι μετξύ των προσφύγων μετακινούνται και τζιχαντιστές προς την Ευρώπη. Μετά τον τ. Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής της Αυστρίας Gert-Rene Polli ήταν η σειρά του ελβετού oμοσπονδιακού συμβούλου Ueli Maurer να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Εκτιμά ότι αυξήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής στην Ελβετία εξ αιτίας της κρίσης των προσφύγων. Ο Υπουργός Άμυνας φοβάται ότι άτομα που έχουν σχέση με το τζιχάντ αναμειγνείονται στο κύμα των προσφύγων. Ως εκ τούτου ελέγχονται εντατικά τα αιτήματα ασύλου. Η Γραμματεία του κράτους για την Μετανάστευση (SEM) και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Συνομοσπονδίας (SRC) συνεργάζονται σε αυτήν την υπόθεση ανέφερε ο Ueli Maurer σε συνένετευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην «Basler Zeitung». Για κάποιες χώρες προέλευσης η εξέταση είναι συστηματική, ενώ για άλλες οι φάκελοι δεν μεταφέρονται στην Υπηρεσία Πληροφοριών από το SEM σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες.

Οι έλεγχοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι αλάθητοι προειδοποίησε ο Ueli Maurer. Οι πιθανότητες διασταύρωσης των δεδομένων από την Υπηρεσία Πληροφοριών είναι φανερά περιορισμένες. Το άτομο που εισέρχεται στη ζώνη La Schengen μπορεί έπειτα να μετακινηθεί ελεύθερα. Ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τους πρόσφυγες που έφθασαν στην ΕΕ και εισχώρησαν στην Ελβετία.

Ο υπουργός Άμυνας εκτιμά ότι οι καιροί έγιναν πια επικίνδυνοι.Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης στο πλαίσιο ενός υπερπεριφερειακού πολέμου δεν αποκλείεται.Η πιθανότητα ενός συμβατικού πολέμου μεταξύ 2 υπερδυνάμεων της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι βέβαια πενιχρή προσθέτει ο Ueli Maurer.

Η Μέση Ανατολή έγινε πια επικίνδυνη. Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρά μια τρομοκρατική οργάνωση και προσομοιάζει σε κράτος, ενώ τα ήδη υπάρχονται σύνορα αποσυντίθενται. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της διαμάχης είναι πολύ μεγάλος προσθέτει.

Ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης μαίνεται επί του παρόντος και η ανασφάλεια επικρατεί στην Ευρώπη. Η ελβετική πολιτική σκηνή δεν έχει αρκετά συνειδητοποιήσει αυτά τα θέματα αντίθετα με το λαό κατέληξε ο Ueli Maurer.

"Η Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο"


Η Ευρώπη διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο δήλωσε στο ουγγαρέζικο μέσο hirado ο Georg Spöttle,ειδήμονας στην πολιτική της ασφάλειας. Κατά τη γνώμη του πρέπει ν΄αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να προσέχουμε ιδιαίτερα τα εγκαταλελειμμένα μπαγκάζια στις αίθουσες των σταθμών. Η τρομοκρατική απειλή αυξήθηκε δραστικά στην Ευρώπη εκτιμά όχι μόνο ο György Nógrádi αλλά και ο Georg Spöttle, γερμανός ειδήμοναςς την πολιτική ασφάλειας.

Ο Georg Spöttle δήλωσε στο hirado ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος αλλά αυτός είναι συχνά ελαχιστοποιημένος μέσα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ουγγαρία. Εκτιμά ότι ακόμη κι αν η Γερμανία είναι ο πρωταρχικός στόχος των τζιχαντιστών αυτοί μπορούν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας.

Κατά τη γνώμη του οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για ένα μεγάλο χτύπημα: «Αυτοί ισχυρίζονται ότι από την φετεινή άνοιξη και μετά θα υπάρξει μια 11η Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκή», προσθέτει.


Για τον Georg Spöttle, υπάρχει ο φόβος ότι αυτοί έχουν δυσαρεστηθεί λόγω της διαδικασίας ταυτοποίησης καιν θέλουν να εκδικηθούν με τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι επομένως σημαντικό ότι επίσης η αστυνομία όσο και οι μυστικές υπηρεσίες να ελέγχουν τους μετανάστες εξασφαλίζοντας αυτοί που φθάνουν στα σημεία συγκέντρωσης να έχουν ήδη ελεγχθεί. Σημαντικό είναι και το να αποφεύγεται η ελεύθερη διακίνησή τους μέσα στη χώρα.

Αναφορικά με τις ενέργειες για την προστασία των Ούγγρων ο Spöttle θεωρεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και τα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής επιθεωρούν πιθανότατα με τρόπο πολύ αυξημένο τη μουσουλμανική κοινότητα που ζει στη χώρα.

Παρακολουθούν τους πολίτες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες για να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν αυτοί έχουν επαφές με δίκτυα που μπορούν να είναι παράγοντες κινδύνου. Ελέγχουν τα δέματα ή τις αποσκευές που διασχίζουν τη χώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή αυτά να περιέχουν όπλα ή εκρηκτικά. Επιπλέον το νέο κλείσιμο των συνόρων είναι σε εξέλιξη δηλώνει ο ειδήμονας.

Για τον Spöttle, είναι επίσης σημαντικό ο πληθυσμός να είναι προσεκτικός και ν΄ αρχίσει σκέφτεται διαφορετικά απ΄ ότι ως τώρα…

Ο ειδήμονας στην πολιτική της ασφάλειας προτείνει να ενδυναμωθεί η προστασία των αντιπροσώπων του κράτους εν μέρει με θωρακισμένα οχήματα και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της φρουράς φύλαξης. 
Σύμφωνα με τον ίδιο η Merkel είναι κλεισμένη σε μια άλλη πραγματικότητα και «επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών» εναντίον ό,ποιου αμφισβητεί την πολιτική της ως προς την ασφάλεια καθώς στη Γερμανία υπάρχουν διώξεις αυτή στιγμή κατά 600 μεταναστών για κλοπές, ναρκωτικά και βιασμούς. Οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Εδώ και 2 εβδομάδες οι βρετανικές εφημερίδες μετέφεραν τη δήλωση ενός μέλους της ISIS σύμφωνα με την οποία το Ισλαμικό Κράτος έστειλε 4.000 μαχητές στην Ευρώπη με το κύμα των προσφύγων. Για τον Georg Spöttle, ένα γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις είναι ότι το 85 % των μεταναστών είναι νέοι άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών αθλητικοί με σωματότυπο που δείχνει ότι είναι πρόσφατα εκπαιδευμένοι. Πολλοί από αυτούς είναι εμφανές ότι δέχθηκαν στρατιωτική εκπαίδευση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω τους δεν έχουν ούτε σουγιά και οτιδήποτε που θα μπορούσε να τους θέσει ένα πρόβλημα κατά τον έλεγχο των αποσκευών τους από την αστυνομία. Επιπλέον δεν έχουν ούτε 1 κοράνι αντιθέτως διαθέτουν πολλά χρήματα, σύγχρονα smartphones και τραπεζικές κάρτες. Ο Spöttle επιμένει πολλοί ανάμεσά τους έχουν 20.000 με 30.000 ευρώ, κι αναρωτιέται ποιός αγόρασε το σπίτι τους σε Ιράκ Συρία και Σομαλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 4.000.000 μετανάστες είναι καθ΄ οδόν. Σύμφωνα με τον Spöttle, κατά τη διάρκεια του χειμώνα ένας μεγάλος αριθμός θα είναι αναγκασμένος να παραμείνει στην περιοχή της Μεσογείου αλλά την άνοιξη θα ανηφορίσουν για Δ Ευρώπη. 



Πηγή Dimpenews (το διαβάσαμε στο kostasxan.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου