Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ DEBATE! ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΜΕ... ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ-ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ!

Αυτό το γερμανικό τέρας ήταν ο πραγματικός νικητής του debate! Οι Τσίπρας-Μεϊμαράκης ήταν υπαλληλίσκοι του. Και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν λίγο πριν από την...κοκορομαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη δόθηκε στη δημοσιότητα ανεπίσημο έγγραφο το οποίο μέσω της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, τονίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκέφτεται σχέδιο χρεοκοπίας ορισμένων χωρών που ανήκουν στην  Ευρωζώνη. Τ σημαίνει αυτό; Ότι η χώρα μας θα χρεωκοπήσει σύμφωνα με τους όρους της Γερμανίας, ώστε να μην υποστούν την παραμικρή ζημιά οι δανειστές. Δεν θα γίνει δηλαδή σε καμία περίπτωση...

αυτό που σκεφτόταν η Ελλάδα να κάνει άτακτη χρεωκοπία ώστε να προκληθεί ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρώπη. ΄Ολοι θυμόμαστε τις δηλώσεις Καμμένου για Κούγκι! Τρίχες και αερολογίες! Όλα θα γίνουν όπως το θέλει ο Σόιμπλε: και χρεωκοπία της Ελλάδος θα υπάρξει (Grexit) και οι δανειστές θα...γλεντάνε σε βάρος μας! 
Όπως διαβάζουμε στο voicenews.gr, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να μπουν ορισμένοι κανόνες με τους οποίους θα μπορεί να χρεοκοπήσει μια χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σχεδιάζει σε αυτό το έγγραφο μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών μιας χώρας. Ειδικότερα, στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης θα πρέπει να περιλαμβάνεται ένας όρος, βάσει του οποίου οι ομολογιούχοι θα συμμετέχουν σε ένα πιθανό κούρεμα του χρέους. Αμέσως μόλις η χώρα αυτή λάβει οικονομική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα πρέπει να δίνεται παράταση χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων της. Επίσης θα πρέπει να γίνεται επεξεργασία και διερεύνηση της βιωσιμότητας του χρέους της εν λόγω χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο ο κ. Σόιμπλε θίγει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τονίζοντας ότι δε γίνεται να φέρει ευθύνη για τον έλεγχο των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και παράλληλα να ασκεί νομισματική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου