Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!

Μια εκπληκτική, εντυπωσιακά πρωτότυπη, μοναδική στο είδος της...


θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλοί θεατές χθες βράδυ στο Κηποθέατρο Παπαγου. Όσοι πάντως δεν βρέθηκαν στην παράσταση, έχασαν και καλά θα κάνουν να βρουν τον τρόπο να δουν μία από τις επόμενες θεατρικές παραστάσεις του θιάσου. Τέτοια έργα, μόνο με αντίστοιχα αριστοφανικά μπορούν να παραλληλιστούν. Και δεν υπερβάλλουμε καθόλου.
Το έργο Σίσυφος, για το οποίο μιλάμε, δοσμένο συγγραφικά από τον Κώστα Παπαγεωργίου, συνδύαζε την κωμωδία τύπου Αριστοφάνη, με δηκτικό/καυστικό αλλά και συνάμα σπαρταριστό-διασκεδαστικό λόγο. Όμως, ο συγγραφέας, όπως και οι ηθοποιοί (σημειωτέον ότι ο Κώστας Παπαγεωργίου είχε και ως ηθοποιός τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Σίσυφου) ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, μεταφέροντας το μακρινό χθες του
έργου "Σίσυφος" στο σήμερα, με συμβολισμούς εκπληκτικούς. Η σημερινή κρίση και τα βάσανα του ελληνικού λαού απεικονίζονταν στο πρόσωπο του Σίσυφου που είναι υποχρεωμένος από την τιμωρία των θεών και του χάρου, να σύρει αιώνια τον βράχο του...χρέους του στην
κορφή του βουνού, να κυλά μετά ο βράχος στους πρόποδες του βουνού και πάλι ο Σίσυφος να επαναλαμβάνει ατελείωτα την ίδια διαδικασία. Όμως, ο πανούργος Σίσυφος κάποια στιγμή και μετά από σπαρταριστά επεισόδια, θα βρεί την λύση για την απελευθέρωσή του, φορτώνοντας το βάρος στους ίδιους τους τιμωρούς του. 

Οι διάλογοι ήταν εξαιρετικά σπαρταριστοί και η υποκριτικοί υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ηθοποιοί και ο καθένας ξεχωριστά κέρδισαν το συνεχές χειροκρότημα του φιλοθεάμονος κοινού.  Η ευρηματικότητα του έργου, εκτός των άλλων συνίστατο στο ότι συνδύασε την κωμωδία και με εμβόλιμα επεισόδια που θύμιζαν τραγωδία, ενώ ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η "παράβαση", ο διάλογος δηλαδή του χορού με το θεατρικοό κοινό!
Παρόντες στην παράσταση, όπως μορέσαμε να δούμε, ήταν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αυγουρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Τούτουζας, αλλά και ο μεγάλος καλλιτέχνης της ροκ μουσικής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου. 
Εμείς με τη σειρά μας δίνουμε τα ολόθερμα συγχαρητήρια στον Κώστα Παπαγεωργίου ο οποίος αποδεικνύει ότι είναι πολύ σημαντικός και ως θατρικός συγγραφέας και ως ηθοποιός! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. 

Να τους ξαναθυμηθούμε:
Κείμενο: Κώστας Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Κοστούμια: Μαρία Αντωνιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Κουτεντάκη
Ερμηνεύουν: Κώστας Παπαγεωργίου, Φίλιππος Φιλόγλου, Κων/νος Μούτσης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Θοδωρής Ηλιόπουλος και η Χρυσεικόνα  Θεολόγου
 
Χορός: Γιώτα Αγγελοπούλου, Στεφανία Γκουρνέλου, Ελενα Δελακούρα, Στέλλα Σειραγάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου