Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ!



apofulakizetai-simera-meta-apo-3-xronia-i-biku-stamati
Μετά από τρια χρόνια στη φυλακή και έξι αιτήσεις αποφυλάκισης που απορρίφθηκαν, το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων αποφυλακίζει τη Βίκυ Σταμάτη με περιοριστικούς όρους
Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλο. Δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε τρία χιλιάρικα να μαζέψουν  Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του...


 εισαγγελέα και άνοιξαν την πόρτα της φυλακής για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου αν και ακόμα εκκρεμούν οι περιοριστικοί όροι για τους οποίους διασκέπτονται αυτή την ώρα οι δικαστές. 
Ο εισαγγελέας πρότεινε να της επιβληθεί, μεταξύ άλλων, εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ, ποσό που όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης η Βίκυ Σταμάτη δεν είναι σε θέση να πληρώσει. 
Η ίδια μόλις άκουσε το ποσό αποχώρησε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα, ενώ ο δικηγόρος της είπε «βάλτε της όποιον όρο θέλετε αλλά όχι αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλο. Δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε τρία χιλιάρικα να μαζέψουν  Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να παει στο παιδι της. Βάλτε της ακομα και κατ' οίκον περιορισμό».
Ο εισαγγελεας πρότεινε να της επιβληθούν πέραν της εγγύησης και απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου. 
Tελικά, το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων επέβαλε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, ο συνήγορος της όμως δήλωσε αδυναμία συγκέντρωσης του ποσού σε σύντομο χρονικό διάστημα ζητώντας προθεσμία δυο μηνών. Το αίτημα απορρίφθηκε. 
Η Βίκυ Σταμάτη βγαίνοντας από το δικαστήριο φώναξε "σας ευχαριστώ όλους". 
Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε οτι το δικαστήριο αποφάσισε με "άκρα επιείκεια το ύψος της εγγύησης και τους υπόλοιπους όρους αποφυλάκισης που είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα τρια φορές το μήνα και διαμονή αποκλειστικά στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στο δικαστήριο. 
Ο συνήγορος της δήλωσε "δόξα το θεό το πρώτο βήμα έγινε για να βρεθεί κοντά στο παιδί της" εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό του για το ύψος της εγγύησης. 
Νωρίτερα ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους πρώην υπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου σχολιάζοντας τις καταθέσεις τους:
«Η θλιβερή παρέα των τριών με την προσθήκη του Παρασκευά Αυγερινού, αυτοί που ανέτρεψαν τον Ανδρεα Παπανδρεου και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, τόλμησαν -όχι ευθέως- να κατηγορήσουν τον Τσοχατζοπουλο για μίζες. Ο μεν Σημιτης ομως ξεχνά τους δικούς του Μαντέλη και Τσουκάτο ενω η κ. Παπανδρέου ομολογεί στυγνά οτι ειχε πολιτικό προβλημα με τον Α. Τςοχατζοπουλου. Όσο δε για τον Γιαννο Πάαντωνιου, η αξιοπιστία του κρίνεται αφού ειναι κατηγορούμενος. 
Τελος για τον Βενιζελο κακώς κατηγόρησε τον Άκη ότι έριξε το ΠΑΣΟΚ αφού ο ίδιος ως πρόεδρος του κινήματος το έφτασε στο 4 τοις εκατό».
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου