Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΙΛΕΙ: "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ"!

Ο πρωθυπουργός τoυ Iσραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου παραχώρησε...


συνέντευξη στο CNN, όπου προειδοποιεί την Ρωσία ότι "Αν κάποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει τα εδάφη της Συρίας για να μεταφέρει οπλισμό στη Χεζμπολάχ, τότε η παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα αποτρέψει το Ισραήλ να δράσει".
Ολα αυτά ενώ πέρα από την άμεση εμπλοκή τους στις μάχες και την ενίσχυση του συριακού Στρατού, οι Ρώσοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία εντυπωσιακή κίνηση όπως αναφέρει η εφημερίδα του Κουβέιτ "Al Rai": Ενισχύουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, της φιλοϊρανικής οργάνωσης που αφένός μεν συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λιβάνου και αφ'ετέρου έχει έναν στρατιωτικό κλάδος με περίπου 70.000 ενόπλους, με άρματα μάχη Τ-54/55 και Τ-72 από το συριακό οπλοστάσιο.
Τα άρματα που θα λάβει η Χεζμπολαχ περί τα 75-100 θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός πρώτου τεθωρακισμένου σχηματισμού και η αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τα 200.
Βασικός στόχος είναι η εξόντωση των πυρήνων της αλ Νούσρα και του ISIL που ελέγχουν μεγάλο μέρος των συνόρων προς το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Ιορδανία.
Ο εξοπλισμός της Χεζμπολάχ με βαρύ πολεμικό υλικό θα συνεχιστεί με την παραχώρηση ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενων πυροβόλων!
Πάντως ο Μ.Νετανιάχου έσπευσε να συμπληρώσει ότι "Το Ισραήλ επιθυμεί να αποφύγει μία εχθρική σχέση με τη Μόσχα, θέλοντας να διατηρήσει το καλό επίπεδο των σχέσεών τους", σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να επηρεαστεί η σχέση μεταξύ των δύο χωρών, μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε στη Συρία το Κρεμλίνο.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πάντως σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις ισορροπίες ότι "Δεν μπορώ να υιοθετήσω την κριτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στη Συρία. Δεν επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, όταν οι σχέσεις της Ρωσίας και του Ισραήλ ήταν εχθρικές. Νομίζω ότι έχουμε αλλάξει σχέσεις και ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο", δήλωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από λίγες ημέρες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλυψε στις δηλώσεις του ότι ταξίδεψε στη Μόσχα προκειμένου να καταστήσει σαφές πως πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η σύγκρουση ισραηλινών και ρωσικών δυνάμεων.
«Στη Συρία έχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον λαό και τους πολίτες μας. Η Ρωσία έχει διαφορετικούς στόχους. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρουστούμε», πρόσθεσε ο Νετανιάχου. Σε ερώτηση αν θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δύο χωρών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν ξέρω, ο χρόνος θα δείξει».
Γενικά το Τελ Αβίβ είναι εμφανώς ενοχλημένο, αλλά και αμήχανο από την ρωσική επέμβαση στην Συρία και θέτει ως μοναδική "κόκκινη γραμμή" την ενίσχυση της Χεζμπολάχ.
Αλλά είναι κάτι που πλέον δεν μπορεί να ελέγξει, αφού το παιχνίδι έχει ανοίξει και αν η Ρωσία δεν τους στηρίξει άμεσα υπάρχει το Ιράν που το εκανε κια θα συνεχίσει να το κάνει, όπως και η κυβέρνηση της Συρίας, η οποία οφείλει πολλά στην στήριξη της Χεζμπολάχ, όταν ακόμα το Ιράν και η Ρωσία ούτε καν σκέφτονταν να στείλουν τις μεγάλες δυνάμεις που έχουν στείλει σήμερα στην περιοχή.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου