Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΟΥΛΗΣ Ο “ΜΕΓΑΣ” ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΡΑΒΟΛΤΑ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ!

ΠΑΤΟΥΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Πραγματοποιήθηκε τελικά το επίμαχο ραντεβού του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με τον πρόεδρο του Ιατρικού ....

Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, για την αμοιβή των ιατρών μέσω πιστωτικής κάρτας. Έτσι, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς ο πρόεδρος του ΙΣΑ – υπό την γενική κατακραυγή – αναγκάσθηκε να πει ναι στην πιστωτική κάρτα αλλά με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και η μη στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων!! Σε δηλώσεις του δε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως ενοχλήθηκε ιδιαίτερα γιατί στοχοποιούνται μόνο οι γιατροί ως φοροφυγάδες. “Εμείς δεν θα υπερασπισθούμε το 10% των μεγαλογιατρών εάν κάποιοι από αυτούς φοροδιαφεύγουν. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν”.

Συμφωνούμε λοιπόν, με τον κ. Πατούλη πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Μόνο που μέχρι σήμερα αυτοί που ανελλιπώς κατέβαλαν τους φόρους τους ήταν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ωστόσο, η ένστασή μας με τον πρόεδρο του ΙΣΑ είναι πως δεν φοροδιαφεύγει μόνο το 10% των ιατρών αλλά τουλάχιστον το 90%, από της δημιουργίας αυτού του κράτους. Γι΄ αυτό και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν έχουν βίλες και επαύλεις, αντίθετα με μεγάλο μέρος των ιατρών οι οποίοι έχουν. Έτσι, επί παραδείγματι σε δέκα επισκέψεις ασθενών σε ιατρεία υπάρχει περίπτωση έστω και ένας να δώσει απόδειξη; Υπάρχει περίπτωση γιατρός να κάνει παζάρια για μειωμένη απόδειξη αν γίνει ελάχιστα φορτικός ο ασθενής; Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που προκειμένου να καταβάλουν την αμοιβή του ιατρού τους, ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό σε ίδια τράπεζα με αυτή του ιατρού, από τη στιγμή που σε αυτήν την περίπτωση η συναλλαγή δεν έχει όριο, και αντ΄ αυτού εισέπραξαν την απάντηση πως, “τότε θα αναγκασθούν να κόψουν απόδειξη για να αιτιολογήσουν την κατάθεση”; Υπάρχει περίπτωση αναισθησιολόγοι να απαιτούν την αμοιβή τους πριν την επέμβαση του ασθενούς χωρίς να δίνουν απόδειξη; Eρωτούμε τον κ. Πατούλη, είναι όλες αυτές οι περιπτώσεις το 10% των ιατρών; Εάν θέλει λοιπόν, να διαπιστώσει όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ας παραγγείλει ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μια δημοσκόπηση με τα παραπάνω ερωτήματα, για να εισπράξει την κατακραυγή του λαού μας από την εμπορευματοποίηση της υγείας του!! Άρα κ. Πατούλη δεν σας έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά για την προάσπιση της συντεχνίας του επαγγελματικού σας κλάδου!!

Βέβαια, ο κ. Πατούλης έχει και δεύτερη ιδιότητα. Είναι πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που σημαίνει πως και με αυτήν την ιδιότητα καταναλώνει πολλές ώρες από το 24ωρό του. Συναντήσεις με υπουργούς, υφυπουργούς, δημάρχους για την επίλυση των προβλημάτων της ΚΕΔΕ. Δεν αφήνει εγκαίνια για εγκαίνια που ο κ. Πατούλης να μην παραβρεθεί. Όπως, προ ημερών όταν και εγκαινίασε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μαραθώνα, με το Δήμαρχό του Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη!! Πράγματι πολυάσχολος ο κ. Πατούλης!! Ομολογουμένως, δεν του φτάνει το 24ωρο. Θα έπρεπε να εξευρεθεί τρόπος να το αυγατίσουμε!!      

Αλλά, έχει και τρίτη ιδιότητα - ας μην το ξεχνάμε παρ΄ ότι το ξεχνά ο ίδιος – ο κ. Πατούλης!! Είναι Δήμαρχος Αμαρουσίου από το 2006!! Ενός ιστορικού αλλά ταυτόχρονα πολύπαθου Δήμου. Ενός Δήμου που οι κάτοικοι τον εμπιστεύθηκαν με μεγάλες πλειοψηφίες. Και που περιοχές του Αμαρουσίου, όπως το Πολύδροσο, 9 χρόνια τώρα ακούν για “ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας”, αλλά δεν τη βλέπουν να υλοποιείται. Γι΄ αυτό με την πρώτη δυνατή βροχή, οι δρόμοι πλημμυρίζουν και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται!! Και όμως, στην προεκλογική του ομιλία στο Πολύδροσο, των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαίου 2014, ο κ. Πατούλης είχε υποσχεθεί: “Στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση κάθε γειτονιάς. Ήδη το διάστημα που προηγήθηκε ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών της πόλης, μεταξύ των οποίων είναι και η γειτονιά του Πολυδρόσου”.


Εμείς λοιπόν, ερωτούμε τον κ. Πατούλη!! Αφού υπάρχει έγκριση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφέρεια γιατί ενάμιση χρόνο δεν κινείται τίποτε; Γιατί, είναι ανακόλουθος των εξαγγελιών του; Όπως, είναι ανακόλουθος, όταν στην ίδια συγκέντρωση υποσχόταν πως: “Δεν θα επιτρέψουμε η οδός Φραγκοκλησιάς να γίνει δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Το τμήμα της διαδημοτικής οδού που διέρχεται από το Μαρούσι, θα είναι μονόδρομος με έξοδο προς τη Λ. Πεντέλης”. Όμως, ο κ Πατούλης αποδείχθηκε μέγας ψεύτης, αφού η διάνοιξη είναι σήμερα διπλής κατευθύνσεως. Όπως, κρίνοντας εκ του σημερινού αποτελέσματος, είπε ψέματα και για το θεατράκι που θα κατασκεύαζε αριστερά της συγκεκριμένης διάνοιξης προς τη Λ. Πεντέλης, χώρου που γειτνιάζει της “Αττικής Οδού” και όπως είχε ισχυρισθεί ο χώρος δόθηκε ως αντισταθμιστικό όφελος στο Δήμο. Όπως επίσης, ουδέποτε τήρησε τη δέσμευσή του για την τοποθέτηση νέου ταρτάν στο ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, επί της οδού Φραγκοκλησιάς, στο οποίο αθλούνται τα παιδιά του Πολυδρόσου και αυτή η αθέτηση της υπόσχεσής του έχει ως αποτέλεσμα πολύ συχνούς τραυματισμούς των αθλουμένων!!   

Αντίθετα ο κ. Πατούλης από όλες τις εξαγγελίες του, φρόντισε να υλοποιήσει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο, αλλά  και άλλων περιοχών του Αμαρουσίου, με την ταυτόχρονη δημιουργία λωρίδας ποδηλατοδρόμου. Δηλαδή, “όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε”!! Έτσι, διερωτώμεθα, γιατί αυτή η προτεραιότητα αυτού του έργου βιτρίνας; Όταν μάλιστα, ξεκίνησε το έργο πριν 4 και πλέον μήνες και η κατάστασή του παραμένει ακόμη και σήμερα τραγική. Θεωρώ πως ο κ. Πατούλης έχει ήδη εισπράξει την οργή των κατοίκων και των καταστηματαρχών που έχουν τρελαθεί από την ηχορύπανση των μηχανημάτων του έργου καθώς και από την σκόνη που επί μήνες τους έχει πνίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις!! Και κάτι τελευταίο!! Όταν ένα τέτοιο έργο βιτρίνας ξεπερνά τους 4 και πλέον μήνες, καταλαβαίνουμε πότε θα ολοκληρωθεί το πολύ σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας, εάν ποτέ ξεκινήσει!!

Κλείνοντας να θυμίσω στον κ. Πατούλη, πως ο θυμόσοφος λαός μας λέει: “Δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη”. Πολλώ μάλλον, τα τρία ή και τέσσερα, αν αναλογισθούμε την ενασχόλησή του και με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας!!!

Παρακάτω παραθέτω φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή του Πολυδρόσου Αμαρουσίου.
       




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου