Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ-ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗ ΧΑΜΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ! ΡΟΓΚΟΖΙΝ: "ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΤΟ ISIS"!!! ΒΙΝΤΕΟ


του Βασίλη Καπούλα
196 ισλαμιστές νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός από την μεγάλη χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησαν συριακές και ρωσικές δυνάμεις σε Χάμα, al Ghab και Ιντλίμπ ενώ δέκα ρωσικά μαχητικά τους σφυροκοπούν....

ανηλεώς. Είναι η πρώτη επέλαση των ρωσικών-συριακών δυνάμεων που ήδη έχουν προωθηθεί αρκετά "βαθιά" 50-70 χλμ στην πόλη της Χάμα και επανεκατέλαβαν αρκετές περιοχές.
Ενδεικτικό των προθέσεων της Ρωσίας πάντως είναι η δήλωση του Ν.Ρογκόζιν "ότι οι πύραυλοι κρουζ ήταν δώρο για τους ισλαμιστές, τους ανοίξαμε τον τάφο"! Πρωτοφανής δήλωση!
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ν.Ρογκόζιν είπε ότι οι πύραυλοι cruise Kalibr που εκτοξεύτηκαν από τα ρωσικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα ήταν ένα "δώρο για τους τρομοκράτες ισλαμιστές και πρόσθεσε πως "τους ανοίξαμε τον τάφο"!
Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter: "Δώρο για το LIH για το άνοιγμα των τάφων τους".
Κυρίως χτυπήθηκαν στόχοι διοικητικών κέντρων, πυρομαχικών, εξοπλισμού, εργοστάσια παρασκευής βομβών και στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών πρόσθεσε.
Σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ 196 ισλαμιστές που ανήκουν σε Αλ Κάιντα και Nusra σκοτώθηκαν μέσα σε τρεις ώρες ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά και ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί μετά και τους σφοδρούς βομβαρδισμούς από Su-24, Su-25, Su-34.
Αυτός είναι ο πρώτος υπολογισμός των απωλειών των ισλαμιστών από τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση του στρατού της Συρίας μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στη Χάμα μετά από ημέρες προετοιμασιών.
Ρωσικά μαχητικά προσφέρουν την απαραίτητη κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις ενώ BM-21 Grad σφυροκοπούν ισλαμιστές της al-Qaeda, Jabhat al-Nusra group και ISIS.
"Η χερσαία επιχείρηση ξεκίνησε με υποστήριξη από την ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό και θα κατευθυνθούμε προς την Ιντλίμπ, θα καθαρίσουμε το έδαφος από το ISIS και τις υπόλοιπες τρομοκρατικές ομάδες" είπε Σύρος αξιωματούχος στο RIA Novosti
Παράλληλα, ο συριακός Στρατός, οι δυνάμεις Εθνικής Αυτοάμυνες και οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεση τους μέσα στην πεδιάδα Al-Ghaab της Χάμα που είχε καταληφθεί από ισλαμιστές της“Jaysh Al-Fateh” (Στρατός Κατάκτησης) και έχουν ήδη προωθηθεί περίπου 70 χλμ!
Αυτή τη στιγμή δέκα ρωσικά μαχητικά επιχειρούν σε Χάμα και Ιντλίμπ τα οποία σφυροκοπούν τους ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh’s!
Αν ο στρατός της Συρίας επανακαταλάβει  την Jisr Al-Shughour και Al-Ghaab Plains, θα δημιουργήσει μια "ασφαλή ζώνη" γύρω από τα βουνά Al-Akrad βορειοανατολικά της Λαττάκεια.
Η 87η Ταξιαρχία και η 10η Μηχανοκίνητη Μεραρχία μαζί μετις δυνάμεις εθνικής αυτοάμυνας επιχειρούν στην περιοχή και στοχεύουν στις πόλεις Kafr Zita, Qala’at Al-Madayq, Latmeen,  Al-Lataminah.
Επανακατέλαβαν τισ περιοχές Al-Mughayr, Lahaya, Markabah μετά από σκληρές συγκρούσεις με τον FSA, Al-Ghaab Hawks, Sham Legions,“Jabhat Al-Nusra”, Harakat Ahrar Al-Sham και προωθήθηκαν στα σύνορα Χάμα-Ιντλίμπ όπου κατέλαβαν τo ύψωμα Tal Sakhar, Tal-Sikeek, Tal Uthman πριν ελέγξουν πλήρως την πόλη Al-Haweez  κοντά στον στόχο, την πόλη Kafr Zita.
Επιπλέον, συριακές και ρωσικές δυνάμεις  έχουν ασφαλήσει τον άξονα Latmeen-Morek στην ανατολική περίμετρο του Latmeen.
Παρόλα αυτά στο σημείο αυτό οι μάχες είναι σφοδρές γιατί ο συριακός Στρατός μπήκε "βαθιά" στο έδαφος του εχθρού και αυτό έγινε αντιληπτό όταν κατέλαβε την πόλη Kafr Naboudah, όπου ξέσπασαν μεγάλες συγκρούσεις με αντεπίθεση των ισλαμιστών γεγονός που οδήγησε τον συριακό στρατό πίσω στο Latmeen.
Πληροφορίες αναφέρουν πως 33 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρνουν να έχει σκοτωθεί και ένας Ρώσος πεζοναύτης ενώ 9 άρματα μάχης καταστράφηκαν.
Battle map from the northern Hama front
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου