Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΙ ΕΤΡΕΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!

Η Κατερίνα Μοναστιρλή (φωτό) είναι η αγαπημένη μας φίλη η οποία... 


μας λείπει! Τα τελευταία χρόνια της κρίσης έκανε το μεγάλο βήμα να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να ζήσει με την οικογένειά της στο Λονδίνο! Η Κατερίνα, ο άνδρας της Ασημάκης και τα δυο τους παιδιά, η Νίκη και η Λυδία μένουν τα τελευταία 4-5 χρόνια στα... ξένα. 

Όμως, η Κατερίνα πρόσφατα πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα: έτρεξε για πρώτη φορά στη ζωή της τον Μαραθώνιο δρόμο και μάλιστα την κλασική απόσταση, τον Μαραθώνιο της Αθήνας! Ποτέ της δεν είχε τρέξει, όλα ήρθαν ξαφνικά, έτσι, από πλάκα, από ένα πείραγμα του άνδρα της, ενώ περπατούσαν σε ένα πάρκο του Λονδίνου:
-- Τι λες Κατερίνα, παραβγαίνουμε στα 100 μέτρα; τις είπε ο Ασημάκης. 
Η Κατερίνα έτρεξε τα 100 μέτρα και...κόντεψε να σκάσει. 
Ο άνδρας της την πείραξε: "Εσύ για...Μαραθώνιο είσαι, έτσι όπως τρέχεις"! 
Ο εγωισμός της ήταν τέτοιος, που αμέσως απάντησε στον άνδρα της: "Έτσι είσαι; Να δεις που εγώ θα τρέξω τον Μαραθώνιο"! 
Από εκείνη τη μέρα η Κατερίνα το έβαλε πείσμα. Άρχισε τις καθημερινές προπονήσεις κι από εκεί που δεν είχε τρέξει ποτέ της, άρχισε να...καταπίνει τα χιλιόμετρα. 5, 10, 20, 30 35 χιλιόμετρα με τη... μία! 
Μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας, η Κατερίνα γιόρτασε την επιτυχία της με φίλους και συγγενείς σε μεζεδοπωλείο. Είχε φτιάξει και αυτή την τούρτα: "Μαραθώνιος-Κατερίνα 0-1"! Μπράβο Κατερίνα και του χρόνου θα γίνει 0-2!
Κι έτσι, στις 9 Νοεμβρίου βρισκόταν μαζί με τους χιλιάδες άλλους δρομείς στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας, Ήρθε από το Λονδίνο κι έζησε τη συγκλονιστική εμπειρία. Έχοντας αφήσει το χρονόμετρο...σπίτι της, έχασε τον χρόνο, με αποτέλεσμα να διανύσει την απόσταση σε 6.19', αν και είχε υπολογίσει να τρέξει τον Μαραθώνιο σε 5,00 με 5.30 ώρες. Δεν πειράζει όμως, η τεράστια εμπειρία που κέρδισε και το γεγονός ότι τερμάτισε ξεκούραστη ("μπορούσα να τρέξω άνετα άλλα 10 χλμ", μας είπε), την έχει κατατάξει στους...ήρωες του Μαραθωνίου δρόμου. Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, είναι σίγουρο ότι η Κατερίνα θα ξανατρέξει στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Όποιος...κολλάει το μικρόβιο των μεγάλων αποστάσεων, δεν ξεκολλάει από αυτό! 
Να είσαι καλά Κατερίνα. Χρόνια σου πολλά. Να είσαι πάντα ευτυχισμένη, γερή, δυνατή και να χαίρεσαι την οικογένεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου