Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ! ΟΙ ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ....

Αν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί να διεκδικήσει το βιος του, θα μείνει στον δρόμο, άστεγος να κάνει ...παρεά με τους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες! Οι Τσιπρο-Καμμένοι τα δίνουν όλα στους τοκογλύφους. Ξεπουλάνε την ιδιωτική  και δημόσια περιουσία. Θα...


βγαίνουν σε χρόνο ρεκόρ στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων. 
Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από το madata.gr για να δείτε τι χαρίζει η κυβέρνηση στους δανειστές:
Ενώπιον επώδυνων συμβιβασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, το ασφαλιστικό, το δημόσιο, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση για να πάρει τα 10+3 δισ. που έχουν εγκριθεί από τον Αύγουστο, αλλά δεν δόθηκαν χθες παρά τα εύσημα για την πρόοδο στην υλοποίηση μέτρων.
Η διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων είναι το πρώτο δύσκολο θέμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην ανανεωμένη θητεία της αφού και οι αυξήσεις του ΦΠΑ είχαν αποφασιστεί πριν από τις εκλογές και όπως μάθαμε χθες πρέπει να κλείσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Το υπουργείο Οικονομίας επιχειρεί να κατοχυρώσει την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς με όρια που έθετε η πρόταση Χατζηδάκη, η οποία έγινε δεκτή μέχρι και το τέλος το 2014.
Τώρα όμως οι δανειστές ζητούν να αλλάξει.
Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι η Ελλάδα φαίνεται να υποχωρεί σε ότι αφορά της αξίας της ακίνητης περιουσίας που θα προστατεύεται από πλειστηριασμό από τα 200.000 ευρώ στα 180.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά το εισοδηματικό κριτήριο το υπουργείο Οικονομίας δείχνει διάθεση νέας υποχώρησης από τα 35.000 ευρώ που πρότεινε μέχρι και την Πέμπτη τα οποία μειώθηκα την Παρασκευή στα 32 .000 τώρα φαίνεται ότι είναι πρόθυμο να υποχωρήσει στα 20.000 ευρώ.
Βάζει επίσης ως συνθήκη ότι τα όποια νέα στεγαστικά δάνεια δοθούν από την ψήφιση του νέου νόμου και μετά να μην καλύπτονται από ασυλία πλειστηριασμών ανεξάρτητα από το ποσό και τα εισοδηματικά κριτήρια.
Η νέα αυτή πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μέχρι και την Παρασκευή όταν θα πρέπει να υπάρξει νέα σύγκλιση της ομάδας των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης για το κλείσιμο των προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου.
Τα θέματα με τις αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα γενόσημα φάρμακα βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης.
Το δεύτερο μεγάλο τεστ θα είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο αναμένεται να υπάρξουν εξοικονομήσεις πόρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ για την διετία 2015. Οι τελικές ρυθμίσεις θα οριστικοποιηθούν με την παρουσία της «τρόικας» που θα βρίσκεται στην Αθήνα από αύριο.
Στην δεύτερη λίστα μέτρων περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο δημόσιο. Οι αλλαγές αυτές ξεκινούν από το μισθολόγιο και το σύστημα προαγωγών και φτάνει μέχρι την νέα κινητικότητα και την αξιολόγηση του προσωπικού του δημοσίου.
Ένα ακόμη κεφαλαίο που φαίνεται να έχει ξεχάσει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία του νέου ταμείου των αποκρατικοποιήσεων για το οποίο έκανε χθες ιδιαίτερη μνεία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο που αν εγγυάται την πλήρη λειτουργικότητα του νέου ταμείου από 1/1/2016.
Μαζί με τις φορολογικές αλλαγές, που ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, θα ενταχθούν όλα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2016-2019, που είναι μια από τις υποχρεώσεις του μνημονίου.

3 σχόλια:

  1. Γιατί να ξεσηκωθούν;;
    Αυτοί δεν ψήφισαν το μνημόνιο του Τσίπρα;;
    (Πλειστηριασμοί σπιτιών, περικοπές συντάξεων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΘΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ . ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ . ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΠΑΣΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ . ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή