Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΚ! ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ.

Ενόψει της συνεδρίασης της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  Ε.Ε.- π.Γ.Δ.Μ. που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια,  και στην οποία η Μαρία Σπυράκη  συμμετέχει ως μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. απευθύνει ερώτημα προς την Κομισιόν για την ανέγερση φράχτη στα σύνορα Ελλάδας- π.Γ.Δ.Μ.  με στόχο την αποτροπή των προσφυγικών ροών.
Δεδομένου ότι η π.Γ.Δ.Μ.  ως προς ένταξη χώρα λαμβάνει οικονομική...

βοήθεια από την Ε.Ε., η Μαρία Σπυράκη ρωτά την Κομισιόν εάν η στάση της γειτονικής  χώρας  αντίκειται στις κατευθύνσεις  της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση και εάν για την ανέγερση του φράχτη η π.Γ.Δ.Μ. χρησιμοποιεί κοινοτικά κονδύλια.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:
«Στις 14/11/2015 το Συμβούλιο Ασφαλείας της  π.Γ.Δ.Μ ανέθεσε στο στρατό να ξεκινήσει εργασίες για την ανέγερση συρμάτινου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, ώστε να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  στρατού της υπό ένταξη χώρας οι εργασίες για την ανέγερση του φράχτη έχουν ήδη ξεκινήσει, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή της Ειδομένης, στα σύνορα Ελλάδας-π.Γ.Δ.Μ.
Δεδομένου ότι η Ε.Ε.  παρέχει στην π.Γ.Δ.Μ προενταξιακή οικονομική βοήθεια, ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Instrument for pre-Accession Assistance, ενώ από τα κονδύλια αυτά, 12 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την υποστήριξη της π.Γ.Δ.Μ. στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, της προστασίας συνόρων και της πολιτικής ασύλου,
1) Επιβεβαιώνει η Επιτροπή ότι για τη φύλαξη των συνόρων της π.Γ.Δ.Μ.  χρησιμοποιούνται - και - χρήματα της ΕΕ;
2) Θεωρεί η Επιτροπή ότι η ανέγερση φράχτη στα σύνορα της π.Γ.Δ.Μ. με την Ελλάδα βρίσκεται σε αρμονία με το πνεύμα της προενταξιακής διαδικασίας αλλά και τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το σκο πό αυτό;
3) Προτίθεται η Επιτροπή να λάβει μέτρα για την αποτροπή της χρήσης ευρωπαϊκών κονδυλίων για δραστηριότητες και έργα που δεν συμπορεύονται με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την προσφυγική κρίση;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου