Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Έξω από την οικία του πρώτου προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας....

Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ τηρήθηκε σιγή 2 λεπτών, ώστε να τιμήσουν την επέτειο των 77 ετών από τον θάνατο του Τούρκου "εθνάρχη".
Πιο αναλυτικά, από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα, έχει συγκεντρωθεί πλήθος Τούρκων, των οποίων ο αριθμός ξεπερνά τους 3.000, έξω από το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κοντά στο τουρκικό προξενείο, στην Θεσσαλονίκη.
Ο συγκεκριμένος εορτασμός θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για τους πολίτες της γείτονας χώρας, καθώς μπορεί ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ να προξένησε πολλά δεινά για τον ελληνισμό, αλλά για την Τουρκία αποτέλεσε μείζων εθνική φιγούρα.
Για τον εορτασμό των 77 ετών από τον θάνατο του Τούρκου προέδρου, μίλησαν 3 μαθήτριες από το ιδιωτικό κολέγιο θετικών επιστημών «Σαλιχλί» της Μανίσα (Μαγνησία), οι οποίες όταν ερωτήθηκαν, για πιο λόγο είναι σημαντική η παρουσία των νέων ανθρώπων σε αυτή την εκδήλωση, απάντησαν το εξής: «o Ατατούρκ, πέρα από μεγάλος ηγέτης, είναι ο πατέρας μας».
Στην συνέχεια, ο δάσκαλος των τριών κοριτσιών αποφάσισε να μιλήσει και αυτός για την τουρκική επέτειο, υπογραμμίζοντας πως θεωρείται καθήκον των Τούρκων πολιτών, η παρουσία τους σε αυτή την εκδήλωση, ώστε να τιμήσουν «τον εθνάρχη και ήρωα Ατατούρκ, που είναι οικογένεια».
Ύστερα απο το πέρας των 2 λεπτών σιγής, την σκυτάλη παρέλαβε το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, του οποίου ο πρόεδρος παρέδωσε μια ομιλία προς τιμή του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ ο εορτασμός έκλεισε με τα τραγούδια της παιδικής χορωδίας.

kem

kemc

kemd

keme
voicenews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ .

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή