Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ TΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Με μια όμορφη, λιτή και ζεστή εκδήλωση τίμησε την 42η επέτειο από την  εξέγερση του την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο κατάμεστο θεατράκι του 3 Γυμνασίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής...

Γιάννη Σταθόπουλου και ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από δύο ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, το Στέφανο Τζουμάκα και το Νίκο Μιχαλίτση. Ο πρώτος αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της εξέγερσης που δεν ήταν απλά αντιδικτατορικός αλλά στρέφονταν κατά του συστήματος και των παραγόντων που σχεδίασαν το πραξικόπημα και επέβαλαν τη χούντα και σημείωσε την επικαιρότητα του αγώνα του Πολυτεχνείου στις μέρες μας. Ο δεύτερος αναφέρθηκε στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της εξέγερσης, μια επίσης σημαντική και ουσιαστική διάσταση της.
Στη συνέχεια ένας σπουδαίος τραγουδιστής, ο Γιώργος Μεράτζας, με φωνή χαρισματική, στιβαρή και  με  βάθος,  σε συνδυασμό με την ερμηνευτική του μαστοριά και το ήθος του,  συγκίνησε, παρέσυρε  και καθήλωσε το ακροατήριο, με τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως ο Θεοδωράκης, ο Μαρκόπουλος, ο Λοϊζος, ο Σαββόπουλος, ο Μικρούτσικος και  ο Ξαρχάκος και με ενδιάμεση ανάγνωση οπό τον ίδιο ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι Αντιδήμ.  Κ. Χατζηανδρέου και Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημ. Σύμβουλοι Π. Γκόνης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Γιαν. Λογοθέτης, Μαρ. Κοντοπούλου, Χρ. Κολώνια και Στελ. Ψύλλα, οι Δημ. Σύμβουλοι Πεντέλης Αντ. Φειδοπιάστης  και Κ. Τζουμάκας, η πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Κοντόπευκου Β. Κουτσογιάννη, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, ο πρόεδρος Δωρητών Σώματος Β. Ρακαντάς και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου