Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! Η ΑΤΤΙΚΗ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΥΣ!!!

Όχι μόνο δεν θα κλείσει ο χώρος φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του χόκεϋ αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζει κι άλλους μέσα...
στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αφού με πυρετώδεις ρυθμούς προχωράνε οι προετοιμασίες στα πρώην υπόστεγα συντήρησης αεροσκαφών   (τολ) προκειμένου να φιλοξενήσουν μετανάστες. 

Τις τελευταίες ημέρες υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να έχει ενημερώσει τους όμορους δήμους, φοβούμενο αντιδράσεις, ιδιωτικά συνεργεία με την συνδρομή αξιωματικών της αεροπορίας ετοιμάζουν τους χώρους ώστε να μεταφερθούν χιλιάδες μετανάστες.

Τα νωπά περιστατικά βίας στις εγκαταστάσεις του χόκεϋ αλλά και του Ταε κβον Ντο δημιουργούν ερωτηματικά για το ποια είναι ακριβώς η πολιτική του υπουργείου σχετικά με τους μετανάστες. Κανένας δεν έχει ενημερώσει τους δημάρχους των τριών πόλεων που γειτνιάζουν στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού σε ποια ακριβώς σημεία θα στεγαστούν οι μετανάστες, εάν θα υπάρχει φύλαξη, εάν είναι ανοιχτού ή κλειστού τύπου κτλ.



Η κάμερα του vimadrone όμως, εντόπισε ένα από τα 3 Τολ που φαίνεται ότι ετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες. Πρόκειται για υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών (Τολ), 3.500τ.μ., το 35αρι στην γλώσσα των μηχανικών. 



Αν υπολογίσουμε ότι ένα κρεβάτι εκστρατείας χρειάζεται περίπου 3 τ.μ. χώρου για να τοποθετηθεί και αφαιρέσουμε τους διαδρόμους που θα χρειαστούν, στο συγκεκριμένο Τολ μπορούν να στεγαστούν περίπου 1.000 μετανάστες. Εάν τα κρεβάτια είναι δίπλα τότε ο αριθμός διπλασιάζεται.

Σε πρώτη φάση, στο αεροδρόμιο θα μεταφερθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι 2.000 μετανάστες του Φαλήρου αδειάζοντας το Ταε - Κβο - Ντο τις επόμενες μέρες. 



Να σημειωθεί πως το σημείο στο οποίο βρίσκεται ένα από τα τρία Τολ που θα εγκατασταθούν οι  μετανάστες βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων από τον οικιστικό ιστό του Ελληνικού αλλά και κοντά στους σταθμούς του μετρό Ελληνικού και Αργυρούπολης, πράγμα που θα διευκολύνει και τις μετακινήσεις τους σε όλη την Αττική. 

Μετά και από αυτή την κίνηση πλέον στον χώρο του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού ανοίγει ο δρόμος να χρησιμοποιηθούν περισσότερα κτίρια προκειμένου να στεγαστούν χιλιάδες μετανάστες παρά τις διαβεβαιώσεις και του υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι το Ελληνικό θα είναι μόνο κέντρο φιλοξενίας και όχι καταυλισμός μεταναστών. 

www.vimaonline.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
    ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ! http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή