Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ! ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!!

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έκλεψε δεκάδες χιλιάδες μη συμπληρωμένα διαβατήρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από δήθεν...


πρόσφυγες προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη, αναφέρει η Welt am Sonntag επικαλούμεν υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της Δύσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις περιοχές που έχει καταλάβει στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, το Ι.Κ. έχει πλέον τον έλεγχο των κρατικών υπηρεσιών και κατέσχεσε υλικό που βρισκόταν εντός των κυβερνητικών κτηρίων, επισημαίνει η εφημερίδα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν φόβους ότι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τα έγγραφα αυτά προκειμένου μεταξύ άλλων να εισέλθουν στην Ευρώπη
Έκλεψε μάλιστα όχι μόνο τα διαβατήρια αλλά και τα μηχανήματα που χρειάζονται για την εκτύπωσή τους. 
Η οργάνωση πουλάει αυτά τα «γνήσια- πλαστά διαβατήρια» στη μαύρη αγορά όπου οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν φόβους ότι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τα έγγραφα αυτά προκειμένου μεταξύ άλλων να εισέλθουν στην Ευρώπη.

"Θα ήταν λάθος να θεωρούνται γενικά οι πρόσφυγες ως δυνητικοί τρομοκράτες", προειδοποιεί στην ίδια εφημερίδα ο επικεφαλής της FRONTEX, Φαμπρίτσε Λετζέρι. Όμως, "οι μεγάλες ροές ανθρώπων, που εισέρχονται ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη, συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια". Ο Λετζέρι πρόσθεσε ότι ναι μεν οι υπάλληλοι της FRONTEX ελέγχουν διεξοδικά εάν τα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία οι πρόσφυγες εισέρχονται στην Ευρώπη, είναι κλεμμένα ή πλαστά, είναι όμως πολύ δύσκολο να πει κανείς μετά βεβαιότητας εάν ένα διαβατήριο από μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου εκδόθηκε από επίσημη αρχή και αν ο κάτοχος του διαβατηρίου είναι πράγματι αυτός ο οποίος αναφέρεται στο έγγραφο.

zougla.gr (τίτλος: τροποποιημένος)

1 σχόλιο: