Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

"ΒΟΜΒΑ" ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ: "ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΜΑ;"!!! ΑΝ ΝΑΙ, ΤΗΣ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κυκλοφόρησε η τοπική εφημερίδα "Φωνή του Δημότη" του Πέτρου Καραμανέα η οποία εμφανίζεται με πρωτοσέλιδο το οποίο κάνει λόγο για "Νέο Σκάνδαλο". 
Εμείς τον τίτλο αυτό δεν τον βάζουμε διότι απ'ότι φαίνεται και από το ίδιο το δημοσίευμα, ο αρθρογράφος αφενός κάνει λόγο για ηθικό ζήτημα και όχι οικονομικό-νομικό, αφετέρου βάζει ερωτηματικό, τουτέστιν δεν είναι επιβεβαιωμένο 100%. Άρα, θα αναμείνουμε απάντηση της ιδίας της κας Γκούμα και προφανώς του Δημάρχου ο οποίος ως γνωστόν δίνει μεθαύριο συνέντευξη τύπου. 
Ιδού τι λέει το δημοσίευμα της "Φωνής του Δημότη":


Στην αρχή μάς ήρθε ως φήμη και μετά ως πληροφορία και στο τέλος δεν αντέξαμε και ψάξαμε και πραγ­ματικά μείναμε άναυδοι από τα στοιχεία. Η κ. Κατερίνα Γκούμα, Πρόεδρος της Δημο­τικής Κοινότητας Χολαργού και για πρώτη φορά ενεπλάκη στα κοινά στις εκλογές του Μαΐου του 2014. Από την αρχή ως υποψηφία τοπι­κή σύμβουλος φάνηκε η πολιτική αδυναμία που της είχε ο υποψήφιος τότε Δήμαρχος Αποστολόπουλος. Οι παροικούντες του συνδυασμού της πλειοψηφίας γνωρίζουν ότι ενισχύθηκε από το Δήμαρχο η κ. Γκούμα σε ψήφους και πέτυχε, όχι μόνο να εκλεγεί, αλλά και να οριστεί και Πρόεδρος της Κοινότητας Χολαρ­γού ως πρώτη σε σταυρούς.
Η κ. Γκούμα ανήκει στη γνω­στή τοπική αυτοδιοικητική παρέα των θηλυκών λοχαγών του Αποστολόπουλου, όπου μεταξύ αυτών είναι η πρ. Αντιδήμαρχος Βίκυ Νικάκη, η Αντιδήμαρχος Τσικρικώνη και η Αντιδήμαρχος Σουρανή. Είναι σίγουρο ότι ανήκει στον πυρήνα των στενών συνεργατών του Δήμαρχου και απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του. Θα πείτε πού το κακό σε όλα αυτά. Δεν θα ήταν τίποτα κακό και επιλή­ψιμο αν δεν προχωρούσε η συνεργασία αυτή και σε άλλα επίπεδα και σε σημείο να εμπλέκεται οικονομικά ο Δήμος.
Η κ. Γκούμα είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφικών Τεχνών της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ με άριστα κιόλας και δείγμα της δουλειάς της είναι το λογότυπο του ΔΟΚΜΕΠΑ. Και εδώ αρχίζουν να μπερδεύονται τα πράγματα. Ως γραφίστρια έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες, μία εξ αυτών φαίνεται να είναι η εταιρεία RED BOX PRINT-Γραφικές Τέχνες η οποία στην Εφορία φαίνεται να ανήκει στην ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Παντελεήμονος. Η εταιρεία αυτή είναι ο μοναδικός προμηθευτής εκτυπώσεων του Δήμου από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα. Από μία απλή εκτύπωση έως αφίσες, διπλώματα και προσκλήσεις έχουν δοθεί στην εταιρεία αυτή κατά αποκλειστικότητα. Αλλά δεν είναι μόνο ο Δήμος είναι και τα νομικά πρόσω­πα, ΔΟΠΑΠ και ΔΟΚΜΕΠΑ. Σαν κάποιο αόρατο χέρι να έχει επιβάλει σε όλους να συνεργάζονται μόνο με την συγκεκριμένη εταιρεία. Τα χρήματα που έχει λάβει η εταιρεία αυτή από το Δήμο και τα νομικά πρόσωπα από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βάσει πληροφοριών αλλά και διαύγειας, ξεπερνούν τα 7.000 ευρώ.
Όταν προσπαθήσαμε να βρούμε πληροφορίες για την εταιρεία και την κ. Γκούμα βρήκαμε το εξής περίεργο. Στην σελίδα της εταιρείας στο Facebook, η οποία είναι από το 2011, βλέπουμε ότι εμφανίζεται ως «φίλη» η κ. Γκούμα. Και όλως τυχαίως, η σελίδα εμφανίζεται να έχει την ίδια ημερομηνία γέννησης με την κ. Γκούμα! Αλλά και στην σελίδα προώθησης της εταιρείας στο ίδιο κοινωνικό μέσο, εμφανίζεται πάλι η κ. Γκούμα ως «φίλη».
Θα αναρωτηθείτε ότι δεν είναι και μεγάλο ποσό για να γίνεται τόσος ντόρος αλλά το θέμα δεν είναι νομικό ή οικονομικό αλλά ηθικό και πολιτικό. Είναι άραγε ηθικό να παίρνει δουλειές από το Δήμο και μάλιστα κατά αποκλειστικότητα η Πρόεδρος της Κοινότητας Χολαργού; Είναι ηθικό να παίρνουν δουλειές οι ημέτεροι; Είναι πολιτικά ορθό να δίνει ο Δήμαρχος δουλειές στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού; Είναι πολιτικά ορθό να δίνει δουλειές ο Δήμαρχος και ο Δήμος σε μη δημότες και τοπικές επιχειρήσεις αλλά σε εταιρείες που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας; Σε αυτό να σκεφτείτε και το γεγονός της έκδοσης της ανακοίνωσης του Δημάρχου για την στήριξη της τοπικής αγοράς ενόψει των εορτών. Πόσο προσχηματικά και ψεύτικα γίνονται κάποια πράγ­ματα.
Μετά από όλα αυτά καλούμε την κ. Γκούμα να μας απα­ντήσει, όχι μόνο σε μας, αλλά στη τοπική κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά και βλέπει ότι το πελατειακό κρά­τος δεν έχει σταματήσει να υπάρχει, αν έχει την οποιαδήποτε σχέση με την εται­ρεία RED BOX PRINT και την Μαρία Γρηγορίου είτε τώρα είτε στο παρελθόν;
Αν είναι εις γνώση της ότι δίνο­νται κατά αποκλειστικότητα δουλειές στην εταιρεία αυτή;
Αν η απάντηση είναι θετική στις ερωτήσεις αυτές, τότε το μόνο που απομένει είναι να υποβάλει ΑΜΕΣΑ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της η κ. ΓΚΟΥΜΑ από Πρόε­δρος και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου. Αν με στοιχεία μας αποδείξει ότι δεν έχει τότε θα της ζητήσουμε συγ­γνώμη προκαταβολικά.
Επίσης ρωτάμε τον Δήμαρχο Αποστολόπουλο να μας απαντήσει αν γνωρίζει την σχέση που έχει η κ. Γκούμα με την εν λόγω εταιρεία; Αν βρίσκει ηθικό και πολιτικά ορθό να δίδει σε αυτή την εταιρεία κατά αποκλειστικότητα κάθε εκτυπωτική εργασία του Δήμου; Αν έχει ο ίδιος ή συνεργάτης του δώσει εντολή στα νομικά πρόσωπα να συνεργάζονται με την εν λόγω εταιρεία; Αν οι απαντήσεις είναι θετικές τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο μας.
Δυστυχώς, όταν τα πάντα γύρω μας γκρεμίζονται για να χτιστούν καινούργια και σταθερά θεμέλια μιας νέας κοι­νωνίας, μιας κοινωνίας με όραμα, με ελπίδα και προοπτι­κή να ξεφύγει από το σάπιο και το παλιό και να πάει στο νέο και καθαρό, κάποιοι που ευτυχώς είναι μειοψηφία επι­μένουν να ακολουθούν το σύστημα του δούναι και λαβείν στην πολιτική. Το σύστημα που μας οδήγησε στην σημε­ρινή κατάσταση. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, δεν έχουμε το δικαίωμα αλλά και το πλεονέκτημα να τους αφήσουμε.

3 σχόλια:

  1. Να παραιτηθεί η κα Γκούμα, για να γίνει ποιά ... πρόεδρος;; Κενόδοξη και άνανδρη η συμπεριφορά αυτού που διαβάλλει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει φωτιά.. Πολλές οικονομικές ατασθαλίες ακούγονται τελευταία. Ποιός είναι κενόδοξος και άνανδρος μήπως πρέπει να το κρίνει ο Εισαγγελέας ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος ενδιαφέρεται για την ευνομία πηγαίνει στον Εισαγγελέα, κατευθείαν. Όποιος ενδιαφέρεται για την εξουσία πηγαίνει στους δημοσιογράφους.
    Την κακή είδηση εύκολα τη διασπείρεις. Την καλή πάλι δύσκολα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή