Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"! "ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ..."

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση του Θανάση Αυγουρόπουλου αναφορικά με το  δημοσίευμα της "Φωνής του Δημότη" με τίτλο  "Γιατί κωφεύετε κύριε Αποστολόπουλε", το οποίο αναδημοσιεύσαμε εδώ και στο οποίο γ.ίνεται αναφορά και στον ίδιο. 
Απλά διευκρινίζουμε στον κύριο Αυγουρόπουλο ότι η απάντηση δεν πρέπει να δίνεται σε μας (μια και την απευθύνει στον εκδότη του ¨Ανεξάρτητου Παρατηρητή"), αλλά στον εκδότη της "Φωνής του Δημότη". Η εφημερίδα μας δεν κάνει τίποτε άλλο από άναδημοσίευση των κυριότερων άρθρων των δύο άλλων τοπικών εφημερίδων, του "Αντίλογου" και της "Φωνής του Δημότη". Όπως σε όλα τα ΜΜΕ γίνεται η ανάγνωση/επισκόπηση του Τύπου, έτσι και σε μας: αναδημοσιεύουμε τα κυριότερα άρθρα-ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου. Αυτό επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. 
Ιδού η απαντητική επιστολή του Θανάση Αυγουρόπουλου...

Απάντηση στον κ. Βραχιολίδη που αφορά την ανάρτηση με τίτλο: «ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΚΟΛΑΣΗ!!!»
Κύριε Βραχιολίδη,
Σε ότι έχει σχέση με την ανάρτησή σας της 2ας Δεκεμβρίου 2015 με τίτλο: «ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΚΟΛΑΣΗ!!!» και την αναδημοσίευση από τη «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ», όπως σας ενημέρωσα και την Κυριακή (29/11/2015) που επικοινωνήσατε μαζί μου, σε ότι προσωπικά με αφορά σας κάνω γνωστό πως:
 Εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος στην υπ΄αριθμ. 22/21-10-2015 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγήθηκα το 10ο  θέμα το οποίο είχε τίτλο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού».
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης και της  πρόληψης.
Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν ως σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών και την προβολή της νέας πολιτικής του Δήμου μας στη διαχείριση των απορριμμάτων και όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση και διάθεση πίστωσης έως του ποσού των 14.000 ευρώ για τις παρακάτω ενέργειες:
1.       Σχεδιασμός και εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου για τους στόχους και τις πρωτοβουλίες του Δήμου όσον αφορά την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου.
2.       Σχεδιασμός και εκτύπωση εντύπου ΄΄Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου΄΄.
3.       Σχεδιασμός και εκτύπωση αφισών και αυτοκόλλητων για την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων.
4.       Καταχωρήσεις στον Τύπο, τοποθέτηση αφισών στις στάσεις Μετρό και ΟΑΣΑ, καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα, ενημέρωση και κοινωνικά δίκτυα.
Το ενημερωτικό φυλλάδιο και ο Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου θα διανεμηθούν σε όλα τα σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις του Δήμου μας.
Όπως προκύπτει και από τα πρακτικά τα οποία είναι στη διάθεσή σας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντήθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου όλες οι σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Υπόψη πως, το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και ελήφθη η υπ΄αριθμ. 256/21-10-2015 απόφαση, η οποία είναι στη διάθεσή σας. Σας ενημερώνω δε, πως εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης τη συγκεκριμένη εισήγηση την ψήφισαν και όλοι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Τίγκας, Ζήκας, Κουγιουμτζόπουλος, Στάππας, Νικολάου, Ρεμούνδος.
Όπως σας εξήγησα και στο τηλέφωνο, προσωπικά δεν θα έχω καμία ανάμειξη στην διάθεση της συγκεκριμένης πίστωσης, όπως εξάλλου ουδέποτε είχα και στο παρελθόν.
Σας διαβεβαιώνω δε πως, η υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. γίνεται από το Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες τηρώντας αυστηρά την ισχύουσα νομοθεσία.
Αν ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, ή εσείς, ή οποιοδήποτε άλλος έχει αντίθετη άποψη, ή συγκεκριμένα στοιχεία για μη νόμιμες ενέργειες, μπορείτε να προσφύγετε στον Εισαγγελέα και στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα των ΟΤΑ.

                                                                        Θανάσης Αυγουρόπουλος

                                                                             Δημοτικός Σύμβουλος

3 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΘΑΝΑΣΗ. ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας περνάμε για βλάκες!!!
    Πρέπει να φροντίσουμε για την ευζωία των πτηνών ....,να ξοδέψουμε κονδύλια για να έχουν «κρεβατοκάμαρα» να κοιμούνται τις κρύες νύχτες του χειμώνα ,λουτρό ,υπηρετικό προσωπικό ,και....
    Τι λέτε τώρα !!! Προτεραιότητα στην διάθεση κονδυλίων ,μεγάλων κονδυλίων ,έχουν τα πτηνά ,και όχι μόνο!!!
    Αυτό έλειπε ,τα χρήματα αυτά να διατεθούν ,σε συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους ,να φάνε και αναγκάζονται να μαζεύουν τα πεταμένα λαχανικά στο τέλος της λαϊκής αγοράς .Λάθος ενέργεια και αυτή!!! Τα λαχανικά αυτά ,είναι η καλύτερη τροφή για τα προστατευόμενα πτηνά του δήμου μας ,και κάποιοι τους τα «στερούν».
    Κύριοι ,βρείτε άλλο τρόπο επιβίωσής σας .
    Υπάρχουν προτεραιότητες!!! Τι αν εσείς δεν έχετε που να ακουμπήσετε το κεφάλι σας ή να φάτε ένα ξεροκόμματο, τα πτηνά ,τα ερπετά ,τα τετράποδα έχουν άμεση ανάγκη !!!
    Για όνομα του θεού!!! Τι πράγματα είναι αυτά !!! Να τ’ ακούει κανείς ,και να του «φεύγει το σκαρβέλο» .
    Ναι !!! Να είμαστε φιλόζωοι ,αλλά όχι προκλητικά φιλόζωοι... !!!
    Να είμαστε φιλάνθρωποι ,όχι προκλητικά ,αλλά διακριτικά φιλάνθρωποι .
    «Παν μέτρον άριστον». Γιατί έχουμε και μάτια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι ακουσα για 20000 χιλιάδες ευρώ, α πα πα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή