Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ! ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΥΤΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ...ΚΟΥΓΚΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Άπατος ραγιαδισμός από τους Τσίπρα-Καμμένο. Χαρίζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στους κλέφτες Βρετανούς και πετούν λευκή πετσέτα πριν καν δώσουν μάχη. Μιλάμε για βουτυρομπεμπέδες του κερατά...

Το ρεπορτάζ του newsbomb.gr τα λέει όλα: 
Απίστευτη υποτέλεια στον ξένο παράγοντα η κυβέρνηση της Αριστεράς όχι μόνο εκτελεί εθελόδουλα τις δημοσιονομικές εντολές των δανειστών, αλλά δεν τολμά να σηκώσει κεφάλι ούτε για ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κληρονομιά.
«Τρίζουν τα κόκκαλα» της Μελίνας Μερκούρη με τη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης (08/12/2015) έβαλε «ταφόπλακα» στη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα από τους Βρετανούς, καθώς θεωρεί πως μια τέτοια δικαστική διεκδίκηση είναι σίγουρα...χαμένη υπόθεση! 
Στο ζήτημα της διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμφανίζεται πλέον ανακόλουθη σε σχέση με την προσφιλή τακτική των λεονταρισμών που εφαρμόζει γενικώς. Απόδειξη; Η δήλωση - βόμβα του Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος ανέφερε ότι το ελληνικό κράτος δεν θα επιμείνει περαιτέρω στη νομική διεκδίκηση της αποκατάστασης για τη χονδροειδή, αισχρή ληστεία που διέπραξε ο λόρδος Έλγιν κατακρεουργώντας τον Παρθενώνα, ένα από τα πιο λαμπρά μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού.
Μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς προέβαλε το δήθεν ακλόνητο και αποστομωτικό επιχείρημα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει το αντίστοιχο δικαστήριο. «Κι αν χάσουμε, τα πράγματα δυσκολεύουν» τόνισε. «Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η νομική διεκδίκηση, όσο προχώρησε με το νομικό γραφείο στο οποίο ανατέθηκε και την Αμάλ Αλαμουντίν, ολοκλήρωσε το έργο της.
Όπως ήταν φυσικό, η διπλωματική γκάφα του υπουργού, μόνο αντιδράσεις θα μπορούσε να προκαλέσει. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας κατηγόρησε τον κ. Μπαλτά ότι «προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πολλά επιχειρήματα».
«Η γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου δεν προσέδωσε μόνο νομικές συμβουλές αλλά και μια ανεκτίμητη δημοσιότητα υπέρ του αγώνα της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών. Η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να στερηθεί μια νέα ευνοϊκή, παγκόσμια δραστηριότητα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων που θα ενεργοποιούσε η κίνηση της κυβέρνησης να παραλάβει το πόρισμα – γνωμάτευση» ανέφερε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού.
Ο κ. Μπαλτάς που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά την απόφαση του δικαστηρίου εκ των προτέρων και η άρνηση του για δικαστική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα από τους Βρετανούς, είναι το «κερασάκι στη τούρτα» στο ρεσιτάλ πολιτικής απαξίωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μετά το κατοχικό δάνειο και τα μνημόνια που δεν σκίστηκαν ποτέ, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, βάζοντας αυτή τη φορά στην «άκρη» ότι έχει απομείνει στη χώρα… τον πολιτισμό της!
Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, δόθηκε σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής. Το θέμα έθεσαν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τασούλας και Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι έκαναν λόγο για επιζήμια δήλωση.
«Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει και τους τρόπους και τα μέσα να απαντήσει στα όσα ανέφεραν οι κύριοι Τασούλας και Λοβέρδος» σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κύρωση του μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας -Αυστραλίας από τη Βουλή, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό γεγονός την μεγάλη αποδοχή που είχε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων».
Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, είχε χαρακτηρίσει «επιζήμιο και μικροπρεπή τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού το θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, δηλώνοντας ότι δεν θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο για να μην χαθεί η υπόθεση». «Δεν υπήρχε λόγος να το πει. Με τη βοήθεια ενός ευεργέτη εξασφαλίσαμε τεράστια δημοσιότητα, ήταν όπλο στα χέρια μας» υποστήριξε.
«Η ονομασία που απέδωσε στα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι λάθος νηπιαγωγείου και απαξία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, επιτέθηκε στους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους για προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. «Μπορείτε να πάρετε τα πρακτικά της επιτροπής Μορφωτικών που χθες ψηφίσαμε την κύρωση σύμβασης που προβλέπει επιστροφή πολιτιστικών αγαθών. Αν θέλετε να ερμηνεύετε τη δήλωση του υπουργού ότι δεν θέλει κανείς την επιστροφή των μαρμάρων, είναι δικό σας θέμα» ανέφερε.
Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι «για τα πρακτικά, αν ο υπουργός έχει πει πράγματι τη λέξη Ελγίνεια, να το διορθώσει», για να προσθέσει: «Γιατί δεν θα κάνουμε τον Έλγιν και ιδιοκτήτη των μαρμάρων».

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή