Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ"!

Στις 29 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε, σε ανοικτή εκδήλωση, στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για τα έτη 2015-2019. Επέλεξα να μην παραστώ...


 στην παρουσίαση, αφού ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα δινόταν ο λόγος στους επικεφαλής των Παρατάξεων για ερωτήσεις-τοποθετήσεις. Η μη παρουσία μου οφείλεται στον σεβασμό προς τον θεσμικό ρόλο μου, ως επικεφαλής της Παράταξης της αξιωματικής Αντιπολίτευσης  και αποτελεί έκφραση δυσαρέσκειας στον αυταρχικό τρόπο διοίκησης που ασκεί το δίδυμο Βλάχου-Σταθόπουλου. Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαία και η απουσία των επικεφαλής όλων των άλλων Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.
Με την ευκαιρία, θα αναφερθώ και στην ουσία του θέματος. Πρόκειται για ένα Στρατηγικό Σχεδιασμό-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που αφορά το Δήμο (και όχι μόνο τον κ. Σταθόπουλο και την Παράταξή του) και τον δεσμεύει για μια πενταετία. Στο προεκλογικό του πρόγραμμα, αλλά και στον Στρατηγικό Σχεδιασμό (και αυτό είναι ειρωνεία), ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αναφέρεται και δεσμεύεται για συνεχείς διαβουλεύσεις, συζητήσεις με πολίτες και αντιπολίτευση, για ανοιχτές  συμμετοχικές διαδικασίες. Τι απ΄όλα αυτά έπραξε κατά τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου; Τίποτε απολύτως.  Κατέστρωσε μόνος του ένα Σχέδιο (αντιγράφοντας πολλά από τους προηγούμενους) και το έστειλε  έτοιμο στους Φορείς,  για «μελέτη και προτάσεις»,  δίνοντάς τους προθεσμία μικρότερη από μια ημέρα. Και πότε τον παρουσίασε; Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει  ο πρώτος χρόνος της πενταετίας, στην οποία αφορά το Σχέδιο και ο οποίος πήγε χαμένος.
Από την λεπτομερή του ανάγνωση, διαπιστώνω ότι είναι ένα μη ρεαλιστικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Το γνωρίζει και η ίδια η Δημοτική Αρχή, αφού δεν κάνει τον κόπο να εξηγήσει ή έστω να αναφέρει, τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί. Αναφέρεται σε πολλές μελέτες, με τις οποίες θα «γεμίσουν και πάλι τα συρτάρια του Δημαρχείου» και εκεί θα παραμείνουν. Εκτιμώ, ότι και χρήματα να υπήρχαν για τέτοια μεγάλα «σχέδια», πάλι δεν θα κατάφερνε να παρουσιάσει κάτι. Το έχει αποδείξει. Στους 16 μήνες που ασκεί τη διοίκηση ο κ. Σταθόπουλος, κατάφερε να σχεδιάσει και να εκτελέσει κάτι; Κάτι δικό του, γιατί όσα έγιναν ξεκίνησαν από τη δική μας Δημοτική Αρχή. Θα μπορούσε επ΄ευκαιρία να μας πληροφορήσει, τι έπραξε για να προχωρήσει η κατασκευή του δεύτερου ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού, του οποίου την ώριμη μελέτη είχαμε καταθέσει εμείς στην Περιφέρεια Αττικής, τον Μάρτιο του 2014; Για το Κλειστό Προπονητήριο, που θα ήταν έτοιμο τον Νοέμβριο του 2015; Τους «βυθιζόμενους κάδους», που θα ήταν τοποθετημένοι τέλος του 2015; Για την πεζογέφυρα στον Παράδεισο, που αυτός και η Αντιδήμαρχος κ. Πετσατώδη (σύμφωνα με ανακοίνωσή τους) θα «περπατούσαν τον Δεκέμβριο του 2015»;
Στον αντίποδα του 16άμηνου  απραξίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, στο τέλος του πρώτου χρόνου της δικής μας:
-Ετοιμάσαμε και καταθέσαμε την μελέτη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Πευκακίων και έγινε Έργο.
-Προχωρήσαμε την διεκδίκηση της Ανάπλασης Τσακού (Κυκλάδων, Σολωμού κλπ) στην Περιφέρεια και τον δεύτερο χρόνο ξεκίνησε το Έργο.
-Ολοκληρώσαμε τη νέα μελέτη της Αγίου Ιωάννου και το δεύτερο χρόνο δημοπρατήθηκε το Έργο.
Αυτά τα κατορθώσαμε λόγω του σοβαρού, έγκαιρου και ρεαλιστικού σχεδιασμού και προγραμματισμού που πραγματοποιήσαμε. Και χάρη στη διεκδικητικότητά μας. Όλα αυτά λείπουν από την σημερινή Δημοτική Αρχή, αυτό που περισσεύει είναι οι υποσχέσεις (που μάλιστα τις ανακυκλώνει) και η έλλειψη σοβαρότητας και ρεαλισμού.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»
Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου