Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν επί μία ώρα....

στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα αποφάσισαν να μην συναντηθούν με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση στη Σίνδο επικράτησε ένταση μεταξύ των αγροτών της Βορείου Ελλάδας και των αγροτών στο μπλόκο των Τεμπών οι οποίοι εκφράζουν αντιρρήσεις σχετικά με τη διαδικασία και την απαγόρευση της δυνατότητας να προεδρεύσουν. Όπως είπαν εξερχόμενοι από την αίθουσα τους κατηγόρησαν ότι ενεργούν ως εργατοπατέρες. Τελικά οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Καλογιάννηςαμέσως μετά, οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους αφού προσανατολίζονται να κλείσουν επ' αόριστον το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας. «Δεν είμαστε εργατοπατέρες, ο αγώνας μας δεν καπελώνεται από κανέναν και όποιος το επιχειρήσει θα εκδιωχθεί», κατέληξε.

Στο πολιτιστικό κέντρο Σίνδου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από περισσότερα από 50 μπλόκα από όλη τη χώρα.
Επί της ουσίας οι αγρότες δεν κάνουν βήμα πίσω από τις θέσεις τους και εξακολουθούν να ζητούν από την κυβέρνηση «διάλογο από μηδενική βάση». Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας περισσότερα από 8000 τρακτέρ. 
Μάλιστα πολλοί εξ αυτών όπως για παράδειγμα στα διόδια της Μαλακάσας και στα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη δεν περίμεναν καν τις αποφάσεις του συντονιστικού και προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης ενώ από χθες αγρότες με 700 τρακτέρ προχώρησαν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βέροια επί της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας.
Επίσης  μεγάλη δύναμη αγροτών από τη Νεμέα έχουν αποκλείσει, από τις 11 το πρωί, το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί ενώ σε αποκλεισμό του λιμανιού του Ναυπλίου προχώρησαν το πρωί οι επαγγελματίες αλιείς της Αργολίδας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, αλλά και για τη φορολογία.
Συγκεκριμένα αλιείς από το Ναύπλιο, τη Νέα Κίο και το Τολό μετέφεραν περίπου 60 αλιευτικά σκάφη, στα οποία είχαν αναρτήσει, μαζί με τις ελληνικές, μαύρες σημαίες και πανό κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ανοικτά του λιμένα Ναυπλίου
Η πλειονότητα των οργανώσεων αγροτών προσανατολίζονται σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για μεθαύριο Πέμπτη, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica» και μέχρι τότε το πιο πιθανό είναι να παραμείνει κλειστή η εθνική οδός.

Κλιμάκωση και στο μπλόκο της Νίκαιας

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνείων για περισσότερες ώρες, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στο μπλόκο της Νίκαιας.
Ανακοινώνοντας την απόφαση που ελήφθη από τα μπλόκα που συνεδρίασαν στη Νίκαια, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι προϋπόθεση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συμπόρευση με τα άλλα μπλόκα που συνεδρίασαν στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι αυτός ο δρόμος είναι μακρύς.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου