Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΕ (ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ) ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Λαγκαδά στο Κοντόπευκο.

Οι Κάτοικοι της περιοχής Κοντοπεύκου συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου και συζήτησαν το εξαιρετικά σημαντικό θέμα που έχει ανακύψει από την πρόσφατη...

εγκατάσταση, «εν νυκτί»,  κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Λαγκαδά. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών παρακείμενων σχολείων, αφού η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι ιδιαίτερη επιβλαβής για την υγεία όλων και ιδιαίτερα των ευαίσθητων και ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων (νήπια,παιδιά, ηλικιωμένοι κ.α.)
Αποφασίστηκε, ομοφώνως,  να ενταθούν οι κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση αυτής της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις συνέπειες από τη λειτουργία της, να υπάρξει ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας (π.χ. εμπλοκή συλλόγων και φορέων) καθώς και να εξεταστούν ένδικα ή άλλα διοικητικά μέσα.
Τέλος, καλούνται οι πολίτες της περιοχής, να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 20.30 στο Δημαρχείο (Λ.Μεσογείων 415-417), όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και  θα κληθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να «λάβουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο αγώνας για το κοινό καλό, ενώνει.
Η Επιτροπή κατοίκων.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου