Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!!

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των τοπικών αρχών στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για τον θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου...

Ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι από όχημα στο ρέμα ​Κρουσοβίτης Σερρών
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο ρέμα Κρουσοβίτης Σερρών, ενώ στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη σφοδρή βροχόπτωση. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με δύτες, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (πέντε πυροσβέστες, δύο οχήματα). Επιτόπου παραμένουν και δυνάμεις της αστυνομίας. Ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα.



Κατάρρευση γέφυρας στα Τρίκαλα - Πτώσεις δέντρων σε Ναύπλιο και Άργος

Στα Τρίκαλα σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου κατάρρευση γέφυρας στη Διάβα της Καλαμπάκας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ σε Ναύπλιο και Άργος οι θυελλώδεις άνεμοι εκρίζωσαν δέντρα, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.









Προβλήματα σε Αττική - Θεσσαλονίκη

Πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Αττική και Θεσσαλονίκη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε 164 κλήσεις το Σάββατο. Από αυτές οι 86 αφορούσαν κοπές δέντρων και οι 50 απομάκρυνση αντικειμένων. Επί ποδός βρίσκονται 35 συνεργεία με 70 πυροσβέστες. 

Λόγω της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπήρξαν ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair. Ειδικότερα, τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν προορισμό και να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Κακοκαιρία στη ΘράκηΠροβλήματα από την καοκαιρία και στη Θράκη, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές. 

Στην Ξάνθη ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της, ενώ το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν. Στον ορεινό Εχίνο η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν το πρωί της Κυριακής. 



Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στην Κομοτηνή αλλά και στον Έβρο, ενώ λόγω θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου για τη Σαμοθράκη. Οι καταιγίδες, μάλιστα, άφησαν πίσω τους καταστροφές στην Αλεξανδρούπολη, όπου σπίτια απειλήθηκαν από τα νερά της βροχής και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. 









Το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι σε ορισμένες περιοχές του νομού Έβρου, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν έντονα προβλήματα, ενώ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών. 

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

«Μετά το πέρασμα των καταιγίδων γυρίζουν οι άνεμοι σε βοριάδες και γίνεται η ψυχρή εισβολή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από τη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες θα μετατρέψουν τη βροχή σε χιόνι πρώτα στα βουνά και μετά σιγά σιγά σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές, που τη Δευτέρα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, πρώτα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ακολούθως στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και βεβαίως και στην Αττική, ακόμα και σε χαμηλές περιοχές» ανέφερε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

«Στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας περιμένουμε μόνο νιφάδες, χωρίς χιονοστρώσεις» πρόσθεσε ο ίδιος, «η θερμοκρασία θα πέσει κατά 10 με 12 βαθμούς, δηλαδή μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα 5 με 6 βαθμούς Κελσίου».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου