Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ! ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ...ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ!

Κλάψτε ή γελάστε, αναλόγως όπως το δει κανείς. Περιχαρείς...

οι...νεόνυμφοι, ο γνωστός συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ με το σύντροφό του, Τάσο Σαμουιλίδη επιδεικνύουν το σύμφωνο συμβίωσης. Από αυτούς και άλλους σαν αυτούς, ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη γιατί τόσα χρόια τους είχε στην αναμονή!   Άντε και...καλούς απογόνους, με τόση ξεφτίλα, όριο δεν υπάρχει. Αύριο-μεθαύριο οι ομοφυλόφιλοι μουσάτοι μπορεί να απιτήσουν να υιοθτήσουν και παιδιά, με τον Τσίπρα να τους ξαναζητά συγγνώμη! 
Το ρεπορτάζ και οι φωτό που ακολουθούν από τον...γάμο των νεονύμφων είναι του Γιώργου Λαμπίρη (hnewsone.gr)
Το πρώτο διάσημο ζευγάρι που υπέγραψε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων ήταν τη Δευτέρα ο γνωστός συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ με το σύντροφό του, Τάσο Σαμουιλίδη, με τον οποίο μοιράζονται 12 χρόνια κοινού βίου.   Το γεγονός εκτός από σημαντική στιγμή για το ίδιο το ζευγάρι, αποτελεί ταυτόχρονα σημαντική αναγνώριση για τον αυτοπροσδιορισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς οι ομοφυλόφιλοι αποκτούν και επίσημα όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο ως ζευγάρια με νομική πλέον αναγνώριση μετά από διεκδικήσεις πολλών ετών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν περιπτώσεις ζευγαριών, τα οποία συμβίωναν για μία ολόκληρη ζωή και σε περίπτωση θανάτου του ενός από τα δύο άτομα, δεν είχε δικαίωμα να κληρονομήσει ο δεύτερος περουσιακά στοιχεία τα οποία είχαν αποκτήσει κατά τον κοινό τους βίο.   Το ίδιο βράδυ ακολούθησε έξοδος του ζευγαριού με φίλους στο γνωστό μαγαζί του Κολωνακίου, Salon de Bricolage, ιδιοκτησίας Χρύσανθου Πανά. Στη φωτογραφία που ακολουθεί εικονίζονται εκτός από το ζευγάρι και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της "Κατερίνας", βιβλίου του Κορτώ, Γιώργος Νανούρης, αλλά και η πρωταγωνίστρια της συγκεκριμένης παράστασης και προσωπική φίλη του ζευγαριού, Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή.      
Ο συγγραφέας ανέβασε στο facebook μία ανάρτηση, στην οποία έκανε γνωστό το γεγονός, ενώ περιέγραφε τον ενθουσιασμό του πατέρα του, την ώρα που το ζευγάρι υπέγραφε το σύμφωνο.  
Η χαρά του πατέρα μου την ώρα που υπογράφαμε το σύμφωνο, ο ενθουσιασμός με τον οποίο μας φωτογράφιζε ασταμάτητα, το λαμπ...
Δημοσιεύτηκε από Auguste Corteau στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016
Νωρίτερα, το σύμφωνο υπεγράφη για πρώτη φορά από ένα ομόφυλο ζευγάρι, έναν γιατρό, τον Α.Ρ. και έναν εκπαιδευτικό, τον Σ.Μ.
Ο κ. Καμίνης, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Α.Ρ., κατά την τελετή της υπογραφής, εξέφρασε τις ευχές του, σημειώνοντας ότι η σημερινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, είναι πολύ σημαντική για τα δικαιώματα στην Ελλάδα και την εναρμόνιση της χώρας μας με τη διεθνή πραγματικότητα.
Υπέγραψα πριν από λίγο το 1ο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού. Σημαντική μέρα για τα δικαιώματα στη χώρα μας. pic.twitter.com/JAwjnwlA1h
— George Kaminis (@KaminisG) Ιανουάριος 25, 2016

1 σχόλιο:

  1. Τα χρυσούλια μου....! Σκέτη ''γλύκα'' είναι τα ''κουκλιά μου''!!!!
    Βρε ξεφτίλες πολιτικάντηδες, γιατί φτιάχνετε νόμους για σύμφωνα συμβίωσης για τα σούργελα και δεν υπογράφετε ΣΥΜΦΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για τον Ελληνικό λαό;;;
    Τι νομίζετε ό,τι έχουμε ''έννοια'' την κωλοτρυπίδα του κάθε... αφύσικου;;;
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή