Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ! ΧΑΜΟΣ! "ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ"! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ.

Πρώτο κρας τεστ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες θεωρείται το αποψινό μεγάλο συλλαλητήριο  στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica στις 7:00 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου...

Οι αγρότες συγκεντρώνονται στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο τα εγκαίνια της έκθεσης.Οι αγρότες μετρούν τις δυνάμεις τους και τη στάση της κυβέρνησης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, έχοντας διαμηνύσει ότι προϋπόθεση για διάλογο είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.



Οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν «Μας στέλνετε στην Βουλγαρία», ενώ κάποιοι κόλλησαν και πωλητήρια στα τρακτέρ τους











Την ίδια ώρα οι αγρότες στον κόμβο των Τεμπών, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινοβραδινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να μη μεταβούν οργανωμένα στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 16.00 έως τις 21.00 .Συζητούν μάλιστα το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στο άλλο μεγάλο μπλόκο στη Νίκαια οι συνάδελφοί τους οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης χθες, αποφάσισαν την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο τελωνείου του Προμαχώνα όπου παραμένει ανοιχτό μόνο για τα Ι.Χ. ενώ χθες έκλεισε για πολλές ώρες κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα από τις 12 και για έξι τουλάχιστον ώρες.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Αττικήςαπό τις περιοχές της Παιανίας και των Σπάτων.
Οι παραγωγοί έβγαλαν τα τρακτέρ στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου με την Αττική Οδό, σε σημείο που να μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς τον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου