Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!

Απόλυτη υποταγή – Η κυβερνηση Τσίπρα-Καμμένου βάζει από την πίσω πόρτα τους Τούρκους στο ελληνικό Αρχιπέλαγος...
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα προασπίζεται μόνη της την εθνικής της κυριαρχία, Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν τα πάντα στους δανειστές.
Χθες η Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων δήλωνε ότι η ενεργοποίηση της Συμμαχίας θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Ωστόσο, μία μόλις ημέρα μετά, ανώτατη κυβερνητική πηγή που λαμβάνει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σύμφωνο με την εμπλοκή της Συμμαχίας στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με προϋπόθεση το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας: «Μας βρίσκει σύμφωνους, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Την Ελλάδα εκπροσωπεί στη Σύνοδο ο Πάνος Καμμένος, επομένως δεν αποκλείεται η δήλωση να ανήκει στο ίδιο τον υπουργό Άμυνας ο οποίος σημείωσε επίσης πως «η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε».
Όπως εξήγησε, η γερμανική πρόταση αφορά μια συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο με την ονομασία SSNG, η οποία θα «αναλάβει αυτό το έργο με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματάει τη ροή, στη μεριά της Τουρκίας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα πλοία της Ελλάδας, θα επιχειρούν στην Ελλάδα, της Τουρκίας στην Τουρκία, και των τρίτων χωρών και στις δύο πλευρές, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα βλέπει «με θετικό τρόπο» την ενίσχυση με οκτώ πλοία του πολεμικού ναυτικού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και το ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι πρέπει να υπάρχει «απόλυτος σεβασμός στην εθνική κυριαρχία» και τις απορρέουσες υποχρεώσεις. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει μετά την μετατροπή της σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, η Frontext να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια.
Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της συγκεκριμένης πηγής, το ζήτημα το οποίο απασχολεί κυρίως την Ελλάδα είναι ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διοίκηση αυτής της δύναμης, την οποία έχει σήμερα η Γερμανία, αναμένεται να περάσει στον επόμενο που είναι η Τουρκία. Ως εκ τούτου η Ελλάδα ζήτησε από το ΝΑΤΟ την εξαίρεση της Τουρκίας και της Ελλάδας από τη διοίκηση της επιχείρησης και τη διατήρηση προς το παρόν της Γερμανίας σε αυτή τη θέση.
Τέλος, η ίδια πηγή ανέφερε πως αναμένεται μια καταρχήν πολιτική απόφαση αύριο κατά τη δεύτερη μέρα της συνόδου, ενώ οι λεπτομέρειες θα οριστούν από τις μόνιμες αντιπροσωπείες.
newsbomb.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου