Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΙΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ...

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη νότια Γερμανία, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δύο...

ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
«Έχουμε τώρα εννέα νεκρούς. Ο αριθμός είναι επιβεβαιωμένος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιούργκεν Ταλμάιερ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και για 150 τραυματίες, 50 από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση. Δύο άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται από τους διασώστες, πρόσθεσε.
Οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν μετωπικά σε μονή σιδηροτροχιά στις 6:48 (τοπική ώρα, 07:48 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Μπαντ Άιμπλινγκ στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.
Δεκάδες ομάδες διασωστών βρίσκονται επιτόπου και ελικόπτερα μετέφεραν μερικούς από τους τραυματίες σε γειτονικά νοσοκομεία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Τα δύο τρένα ανήκουν στην εταιρεία Meridian, που ανήκει στη γαλλική εταιρεία μεταφοράς επιβατών Transdev, η οποία ανήκει από κοινού στην κρατική τράπεζα CDC και την εταιρεία υδάτων και αποβλήτων Veolia.
Η εταιρεία διαχειρίζεται δίκτυα σιδηροδρόμων, τραμ και λεωφορείων σε 19 χώρες και το 2014 είχε έσοδα 6,6 δισεκ. ευρώ.
Η κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για τις σιδηρογραμμές, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα που κάνει το τρένο να σταματάει αυτομάτως, όταν παραβιάσει κόκκινο σήμα.
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου