Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ! ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΜΟΥΣΣΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΜΑΥΡΙΚΟΣ, ΦΡΑΓΚΟΥ!

Καταστάσεις πρωτόγνωρες με την απεργία των δικηγόρων οι οποίες οδηγούν τους κατηγορουμένους να απολογούνται χωρίς την παρουσία....


του συνηγόρου υπεράσπισής τους, επειδή ο δικηγορικός σύλλογος δεν τους έδωσε άδεια και να  επιβάλλονται στους κατηγορούμενους ποινές!!! Απίστευτα και όμως...ελληνικα!
Το ρεπορτάζ από τον Ελεύθερο Τύπο:
Οι απολογίες των Μουσσά, Μαυρίκου και Φράγκου ολοκληρώθηκαν και  ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Παναγιώτη Μουσσά, ενώ ελεύθεροι, με εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εισόδου από τη χώρα, θα αφεθούν οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου. 

Η μητέρα του εκδότη, Π. Μαυρίκου, αμέσως μετά την απόφαση, είπε: «Έλαμψε η αλήθεια και το φως, το παιδί μου είναι ελεύθερο. Η Δικαιοσύνη έλαμψε, γιατί τον ξέσκισαν όλοι επειδή είναι φτωχός».

Ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας σε δήλωση του υπογράμμισε: "Τα στοιχεία σε βάρος ήταν απειροελάχιστα και αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα".

Νωρίτερα, με αιχμές για τη σχέση του ενός εκ των συγκατηγορουμένων του δημοσιογράφων με τη γυναίκα που κατήγγειλε την υπόθεση, απάντησε ο εκδότης και βασικός κατηγορούμενος στην δικογραφία για "εκβιάσεις επιχειρήσεων" σε όσα του καταλογίζονται.

Ο κατηγορούμενος εκδότης που απολογήθηκε ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή για βαριές κατηγορίες, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και δήλωσε με υπόμνημα προς τον δικαστικό λειτουργό «θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας». Τόνισε δε ότι τα έντυπα τού ανήκουν στον δεξιό χώρο «και δεν θα μπορούσαν ποτέ να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο εκδότης άφησε αιχμές σε βάρος των δύο συγκατηγορουμένων του και της καταγγέλλουσας αναφέροντας στο υπόμνημα του πως δηλώνει «ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου, ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου».

Κατά την εκδοχή που έθεσε ενώπιον του ανακριτή ο εκδότης, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων, ο Π.Μ., είχε «στενή φιλική έως και ερωτική σχέση» με τη συνεργάτιδα του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τους κατηγορούμενους . Έτσι, όπως υποστηρίζει ο εκδότης, χρησιμοποιήθηκε, εν αγνοία του, το όνομα του σε συνομιλίες του εν λόγω κατηγορούμενου δημοσιογράφου με την καταγγέλλουσα, «είτε για να της δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να την εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του». Ο εκδότης αναφέροντας στο υπόμνημα του πως «το κλίμα» στις συνομιλίες του Π.Μ. με την καταγγέλλουσα είναι «εύθυμο, οικείο και χαλαρό» και επικαλούμενος την «τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση», υποστηρίζει ότι καταρρίπτεται το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον.

Φαίνεται επίσης να υποστήριξε πως όλα όσα καταλογίζονται στην υπόθεση αποτελούν συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης.

Κατά τον βασικό κατηγορούμενο εκδότη: «Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

Στην δική του απολογία, νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Π.Μ. φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να τόνισε ότι είναι «απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηρίζονται αποκλειστικά στην μεθοδευμένη καταγγελία της μοναδικής μάρτυρα». 

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστήριξε πως όλοι οι διάλογοι και οι επικοινωνίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του να εξασφαλίσει διαφημιστική ύλη στα Μέσα που συνεργαζόταν.

Φέρεται μάλιστα να χαρακτήρισε απολύτως θεμιτό το να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημίσεις από δημόσιους φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τέλος, φαίνεται να αρνείται οποιαδήποτε απειλή του προς την καταγγέλλουσα ή το ανήλικο παιδί της με την οποία είχε πολυετή γνωριμία: «Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

Ενστάσεις από τον Κούγια


«Αντισυνταγματική και παράνομη» χαρακτηρίζει ο κ. Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Παν. Μαυρίκου, την απόφαση του ανακριτή να μην δεχθεί το αίτημα του για αναβολή των απολογίας του εντολέα του, μέχρι να λήξει η αποχή των δικηγόρων. Και αυτό διότι -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- η «επιλογή αυτή καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθεστώς της δίκαιης δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και το κυριότερο παραβαίνει το Σύνταγμα παραγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Γεροβασίλη: Ήταν στο pay roll της ΝΔ ο Μαυρίκος;

Να απαντήσει η ΝΔ, αν ισχύει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής Τάκης Μαυρίκος, ήταν στο pay roll της ΝΔ, και μάλιστα με πολύ υψηλές αποδοχές, ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILLON TV.

Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη με αφορμή αυριανό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχολίασε λέγοντας πως «πραγματικά βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη. Προφανώς ο κος Μητσοτάκης, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται να απαντήσουν εάν αυτά όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα και όσα ακούω αυτή τη στιγμή στην εκπομπή σας, εάν όντως ισχύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος Μαυρίκος, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο Τάκη Μαυρίκο; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου