Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ! VIDEO

Έντονες αντιδράσεις και βίαια επεισόδια προκαλούνται σε περιοχές της...


χώρας όπου κατασκευάζονται τα λεγόμενα hot spots, δηλαδή κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Μετά τους Κώους, οι κάτοικοι των Διαβατών Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα διακόπτονας τις εργασίες στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι έριξαν τμήμα της περίφραξης του στρατοπέδου και εισέβαλαν σε αυτό. Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στον χώρο των εργασιών. Υπό την πίεση των διαμαρτυριών, τα συνεργεία του Στρατού διέκοψαν τις εργασίες τους. Τα εξωτερικά συνεργεία έχουν αποχωρήσει από το σημείο, ενώ τα οχήματα του στρατού έχουν παραταχθεί κοντά στην είσοδο του στρατοπέδου, προκειμένου να είναι ορατά στους διαμαρτυρόμενους.






Οι κάτοικοι και οι διοικήσεις των δήμων έλαβαν την διαβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ, ότι μέχρι αύριο στις 14.00, δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο, καθώς εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου και του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Παράλληλα ο κ. Γαβότσης θα έχει στις 13.00 συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενο.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης σήμερα και αύριο, προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου