Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Εθνικός μας εργολάβος, Σωκράτης Κόκκαλης!

Γράφαμε προ ημερών στην Ελεύθερη Ώρα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2016, στο άρθρο “Κόκκαλης… Κόκκαλης… Κόκκαλης… παντός καιρού”, μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 
«Είναι φοβερό!! Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι παντός καιρού. Ο άνθρωπος...

που επί δεκαετίες, με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ξεκοκάλισε το ελληνικό δημόσιο. Αυτός ο άνθρωπος αντί να είναι κατηγορούμενος όπως και ο Χριστοφοράκος, κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει μπίζνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη είναι ανάμεσα στις 4 που ανέλαβαν στα πλαίσια ενός “διαγωνισμού - αστραπή” την προμήθεια 769 οικίσκων (containers), επιφανείας εκάστου 25 τετραγωνικών μέτρων, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων – υπηκόων τρίτων χωρών, προϋπολογισμού 14,2 εκατ. ευρώ. Από αυτούς η εταιρεία Glassart θα προμηθεύσει 180 οικίσκους, η Ευρωεμπορική 180, η ΝΕΟΚΑΤ 50 και η Intrakat 359 οικίσκους. 
Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε, η Intrakat πήρε τη μερίδα του Λέοντος. Γιατί άραγε;;; Την απόφαση υπογράφει ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης
Είπατε κάτι; Δουλειές και με το ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Κόκκαλης. Μέσα σε όλα και με όλους ο “πρώην” ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.      
Γιατί, είπαμε. O Σωκράτης Κόκκαλης είναι παντός καιρού»!!!

Η νέα ΜΟΜΑ του Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, είχε εξαγγείλει πως θα φροντίσει να ανασυστήσει τις Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (ΜΟΜΑ) του Στρατού μας, που είχαν καταργηθεί και διαλύθηκαν με το άρθρο 18 του Ν.2026/92 και μεγάλος αριθμός των μηχανημάτων εκποιήθηκε σε ιδιώτες. Και είναι πλέον δεδομένο πως, η κατάργηση και η διάλυσή τους υπαγορεύθηκε από τα άνομα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων – μεγαλοεκδοτών, που στις τελευταίες δεκαετίες ανέλαβαν όλα τα δημόσια έργα. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι πολιτικοί μας μετατράπηκαν σε δούλους και υπηρέτες αυτών των συμφερόντων.
Οι ΜΟΜΑ ιδρύθηκαν το 1957, όταν  κλήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της, μετά από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η Πατρίδα μας στις υποδομές της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και από τον εμφύλιο σπαραγμό των ετών 1946-1949.
Ήταν δηλαδή κατασκευαστικές Μονάδες και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή. Οι έδρες των ΜΟΜΑ ήταν επτά. Της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης, των Πατρών, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Λαμίας. Το προσωπικό των ΜΟΜΑ επάνδρωναν αξιωματικοί και οπλίτες πανεπιστημιακής μορφώσεως περί του αντικειμένου των κατασκευών. 
Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος, στα μέσα Μαίου 2015, αντιλαμβανόμενος προφανώς διαφορετικά τα πράγματα, εγκαινίασε στο στρατόπεδο του Μηχανικού στο Λουτράκι, τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων που θα ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων έργων. Που θα ονομάζεται Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού (ΔΙΔΕΡΓΩΝ). Έτσι, ο Υπουργός μας, θεωρεί πως υλοποιεί μια προεκλογική του υπόσχεση.
Είναι όμως έτσι ή είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα;  

Ο στρατιώτης προστατεύει την ακεραιότητα της Πατρίδος.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 4 παράγραφος 6, αναφέρει:
“Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων”.
Η παραπάνω αναφορά μας στο Σύνταγμα της Ελλάδος, έχει να κάνει με την συλλογική επιστολή – καταγγελία φαντάρων από 8 Μονάδες της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, που δημοσιεύει το “Δίκτυο Σπάρτακος”, και τα όσα συμβαίνουν στο Στρατόπεδο Προκοπίδη στην Άσσηρο της Θεσσαλονίκης.  
Όπως αναφέρεται, από της 3ης Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα, επικρατεί η παρακάτω κατάσταση:
“…Κάθε πρωί – συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων - εργαζόμαστε από τις 7.00 πμ. έως τις 19.00 μμ. ακατάπαυστα, μέσα σε άθλιες συνθήκες, σαν εργάτες σε εργοστάσια της Κίνας, εννοείται αμισθί, στήνοντας σκηνές αρχικά (περίπου 150) και στην συνέχεια προκάτ σπίτια (200 περίπου), που συναρμολογούνται κομμάτι-κομμάτι.
Στην αρχή μας δόθηκαν ελάχιστα εργαλεία – τσουγκράνες, σπασμένες σκούπες, φτυάρια κλπ- και να έβαλαν να κόβουμε χόρτα, να σκάβουμε, να σκουπίζουμε και να κάνουμε κάθε λογής εργασία στον χώρο, όπου μετέπειτα στήθηκαν οι σκηνές και τα σπίτια… εν συνεχεία, μας έβαλαν να φυλάμε άοπλοι σκοπιά, περίπολα και να διανυχτερεύουμε μέσα στο κρύο (ακόμα μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο), τη βροχή και την άθλια διαβίωση, χωρίς νερό, ρεύμα, θέρμανση, μέσα σε σκηνές όπου υπήρχε βρώμα, δυσωδία και λάσπες από την συνεχόμενη βροχόπτωση. Πάνω σε βρώμικα στρώματα αφρολέξ, με τις κλασσικές κουβέρτες του Ελληνικού Στρατού και τα γνωστά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, που όλοι γνωρίζουμε.
Όσον αφορά την σίτιση μας, αυτή γίνεται καθημερινά μέσω στρατιωτικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν κρύο κατά κύριο λόγο κονσερβοποιημένο κρέας – το γνωστό σε όλους μας Γκοτζίλα - μέσα σε συσκευασμένα κουτιά, με πλαστικά πιρούνια και μαχαίρια, αμφιβόλου προελεύσεως και τήρησης των συνθηκών καθαριότητας. 
Στην συνέχεια τα ψέματα ότι «τελειώνουμε» στις 13 Φλεβάρη, τελειώνουμε στις 15, 18, 20, 22 κλπ εννοείται ότι αποτελούν προϊόν κοροϊδίας και εμπαιγμού μας καθώς την περασμένη Παρασκευή μας μάζεψαν μετά τις εργασίες για αναφορά και μας είπαν ότι τελείωσε απλά η πρώτη φάση του έργου και τώρα θα διεκπεραιωθεί η δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο μηνών, που περιλαμβάνει ακόμα περισσότερη εργασία.
Εννοείται πως οι φαντάροι που μένουν πίσω στο στρατόπεδο κάνουν τις κυλιόμενες υπηρεσίες των άλλων, οι οποίοι εργάζονται στο Hot Spot και με την σειρά τους όταν γυρίζουν οι κουρασμένοι και σωματικά και ψυχολογικά, αναγκάζονται να εκτελέσουν και τις υπηρεσίες του Στρατοπέδου… Ρισκάροντας να οδηγούμε μέσα στη νύχτα και μετά από απίστευτη ταλαιπωρία και κούραση για να φτάσουν στα σπίτια τους ενώ όσοι εξοδούχοι δεν δικαιούνται διανυκτέρευση ουσιαστικά χάνουν την έξοδο τους…
Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε να δημοσιοποιηθεί το ζήτημα καθώς:
Δεν αντέχουμε άλλο. Εμπαιζόμαστε και μας λένε καθημερινά ψέματα ότι τελειώνουμε και δεν θα έχουμε άλλη ανάμιξη. Φοβόμαστε να μην στοχοποιηθούμε. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αλλάξουμε την άθλια κατάσταση την οποία βιώνουμε.   
Οι ανώνυμοι φαντάροι της 34μκ Ταξιαρχίας”.

Οφείλει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να απαντήσει.

Παρ΄ ότι ουδέποτε ταυτιζόμαστε με οποιοδήποτε διαδικτυακό φορέα, εν τούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε αυτή την επιστολή και να ρωτήσουμε:
Είναι πραγματική όχι; Και εάν ναι, είναι δυνατόν τα ελληνόπουλα που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους, για την υπεράσπιση της Πατρίδος, να μετατρέπονται σε υπηρέτες – εργάτες κατασκευής Hot Spot;  
Υπάρχει υποχρέωση των αρμοδίων στρατιωτικών και πολιτικών φορέων, να δώσουν άμεσες απαντήσεις!!

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης των μεγαλοεκδοτών – μεγαλοεργολάβων, δικαίως ποιούν τη νήσσα, για να μη θίξουν την αμαρτωλή Εξουσία, λόγω και της χορήγησης των νέων αδειών των τηλεοπτικών συχνοτήτων!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου