Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΒΟΜΒΑ!

Θα προσπαθούσαν να κλέψουν ραδιενεργό υλικό από τις πυρηνικές...

εγκαταστάσεις του Βελγίου για να κατασκευάσουν τη δική τους βόμβα
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ώρα με την ώρα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση και τα σχέδια των βομβιστών που «βύθισαν» στον θάνατο και τον τρόμο τις Βρυξέλλες αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Χθες το πρωί η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα DH αποκάλυψε πως τα πραγματικά σχέδια των τρομοκρατών ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου, αφού κατά τις έρευνες των αρχών προέκυψε ότι τα αδέρφια Ελ-Μπακραουί κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών! Ωστόσο, αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Σήμερα, όμως, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι βομβιστές σχεδίαζαν να κατασκευάσουν μια ραδιενεργή βόμβα με υλικό από τον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες ήθελαν να απαγάγουν τον διευθυντή του εργοστασίου, με σκοπό να τον αναγκάσουν να τους βάλει μέσα στις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αν δεν κατάφερναν να διασφαλίσουν την είσοδό τους, τότε με κάποιο τρόπο, θα προσπαθούσαν να κλέψουν ραδιενεργό υλικό για να κατασκευάσουν τη δική τους, «βρώμικη βόμβα».
Υποπτοι 11 εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό Τιχάνζ

Πάντως, έπειτα από την έρευνα των τοπικών αρχών, μάλιστα, απαγορεύθηκε η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ σε συνολικά έντεκα υπαλλήλους.

Αρχικά η απαγόρευση επιβλήθηκε σε επτά υπαλλήλους μετά την επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και στη συνέχεια σε ακόμα τέσσερις εργαζομένους έπειτα από το μακελειό στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών.

Μετά την κατάσχεση του βίντεο από τις βελγικές αρχές, οι Βέλγοι άρχισαν να πιστεύουν πως, τα πυρηνικά του Βελγίου ήταν ο πρωταρχικός στόχος των τζιχαντιστών γεγονός που τους οδήγησε να αυξήσουν σημαντικά τα μέρα ασφαλείας. Στις 17 Φεβρουαρίου, 140 στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας με το βελγικό δίκτυο να αναρωτιέται αν αυτά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγιναν αντιληπτά και οδήγησαν τους δύο τρομοκράτες σε αλλαγή σχεδίων. Μήπως, δηλαδή, αποφάσισαν να αιματοκυλίσουν πιο «εύκολους» στόχους, όπως ο σταθμός του μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Γεγονός είναι πάντως πως επικρατεί καθεστώς τρόμου σε όλη την Ευρώπη καθώς παραμένουν ασύλληπτα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές.

Οι αρχές στο Βέλγιο έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων με γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν έξι άτομα που σχετίζονται με τις βομβιστικές ενέργειες της Τρίτης. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου. Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.
 
Επίσης όπως έγινε γνωστό τα δύο αδέλφια που διέπραξαν τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες ήταν γνωστοί στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες πριν τις επιθέσεις.

Πηγές που δεν έχουν κατονομαστεί είπαν ότι ο Χαλίντ ελ Μπακράουι και ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι είχαν συμπεριληφθεί σε καταλόγους αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών για παρακολούθηση πριν τις επιθέσεις. 
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Βλάκες είναι να κλέψουν? Δεν μπορούν άν θέλουν να μαζέψουν όσο υλικό χρειάζονται από τα παράνομα θαμένα ραδιενεργά κατάλοιπα ανά τον κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλάκες είναι να κλέψουν? Δεν μπορούν άν θέλουν να μαζέψουν όσο υλικό χρειάζονται από τα παράνομα θαμένα ραδιενεργά κατάλοιπα ανά τον κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή