Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης...


της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σε έρευνες σε σπίτια υπόπτων που συνδέονται με την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015. 
Ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός και τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκανΟλόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και πραγματοποιείται ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση των δραστών, ενώ σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο, σποραδικά ακούγονται πυροβολισμοί.

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ η επιχείρηση λάμβανε χώρα σε κατ' οίκον έρευνα στα νότια προάστια τις πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι δράστες της επίθεσης στους αστυνομικούς ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Marc John Ghyssels ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν περισσότεροι ένοπλοι.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι δύο. Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, το CNN μετέδωσε επικαλούμενο πηγές στη γαλλική αστυνομία ότι ένας τρομοκράτης έπεσε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών και άλλοι δύο φέρονται να τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από τις Αρχές.





Η περιοχή των Βρυξελλών λέγεται Forest και βρίσκεται κοντά στο Molenbeek, όπου έμεναν κάποιοι από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν επιθέσεις την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Το ιστορικό της επιχείρησης

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι, στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο Μόλενμπεκ. Η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 του περασμένου Νοεμβρίου.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας, άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί και σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια δύο διαφορετικών συμβάντων με ανταλλαγή πυρών, μέσα στο ίδιο κτήριο. 

Παρά την επίσημη ενημέρωσή της για τα τεκταινόμενα, η βελγική αστυνομία δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με τη σοβαρότητα των τραυματισμών των εκπροσώπων της. 

Οι δράστες διέφυγαν της σύλληψης και αμέσως ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Σε αυτό συμμετέχουν τόσο ελικόπτερο της αστυνομίας, όσο και Γάλλοι αστυνομικοί. 

Η καταδίωξη ενδέχεται να συνδέεται με τον εντοπισμό του βασικού καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συμμετείχε στις επιθέσεις στο Παρίσι και διαφεύγει της σύλληψης και του Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο οποίος επίσης καταζητείται για τη συμμετοχή του στην προετοιμασία του χτυπήματος. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με τη βελγική L' Echo, οι δράστες ταμπουρώθηκαν στην ταράτσα ενός κτηρίου. Στη συνέχεια, από την ανταλλαγή πυρών έπεσε νεκρός ο ένας εκ των ενόπλων, ενώ ένας άλλος τράπηκε σε φυγή. Αντικρουόμενες πληροφορίες μιλούν και για τρίτο δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε εγκλωβιστεί στο κτήριο.

Φωτογραφίες από το σημείο:











zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου