Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!


Πριν από λίγο δύο ένοπλοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ληστεία...


στη χρηματοποστολή που θα εφοδίαζε την τράπεζα Πειραιώς που βρίσκεται μέσα στο Ασκληπιείο Βούλας. 

Οι δράστες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που έφεραν, ένα πυροβόλο και ένα περίστροφο, πυροβολώντας εναντίον του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής. 


Η μηχανή των δραστών στο έδαφος και δίπλα η βαλίτσα ασφαλείας της χρηματαποστολής. 

Γύρω στις 12 το μεσημέρι δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και η όλη του εμφάνιση προσομοίαζε με αστυνομικό, επιτέθηκαν στον υπάλληλο της χρηματαποστολής που κατευθυνόταν στο εσωτερικό της τράπεζας και του άρπαξαν την ειδική βαλίτσα ασφαλείας που περιείχε τα χαρτονομίσματα. 

Σ' αυτές τις περιπτώσεις όταν η βαλίτσα απομακρύνεται από τα χέρια αυτού που την μεταφέρει ενεργοποιεί μηχανισμό συναγερμού, οποίος βγάζει ειδικό καπνογόνο, ενώ στο εσωτερικό ενεργοποιείται ειδική αμπούλα χρώματα που βάφει τα χαρτονομίσματα, καθιστώντας τα άχρηστα. 


Το τζάμι του βαν που δέχθηκε τους πυροβολισμούς των δραστών. 

Οι δράστες όταν άρπαξαν τη βαλίτσα με μια βαριοπούλα την έσπασαν, όταν όμως διαπίστωσαν ότι τα χαρτονομίσματα στο εσωτερικό είχαν καταστραφεί την εγκατέλειψαν. 

Στο σημείο αυτό πυροβόλησαν εναντίον του βαν της χρηματαποστολής του οποίου η θωράκιση απέτρεψε τον τραυματισμό του οδηγού και ο οποίος με ψυχραιμία εμβόλισε τη μηχανή των δραστών, ρίχνοντάς την στο έδαφος. 


Η βαλίτσα ασφαλείας ανοιγμένη και δίπλα η βαριοπούλα. 

Μετά από αυτό, οι δράστες ετράπησαν σε φυγή στα στενά της Βούλας πεζή. 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο της απόπειρας και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον των δραστών. 



Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδαν δύο ένοπλους να πυροβολούν και καλύφθηκαν πίσω από αυτοκίνητα για να προστατευθούν. Είπαν δε, ότι μιλούσαν ελληνικά. 


Η είσοδος του Ασκληπιείου Βούλας, παραπλεύρως της οποίας βρίσκεται το υποκτάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. 

Χαρακτηριστική ήταν, όπως ανέφεραν, η μανία με την οποία χτυπούσε ο ένας δράστης με τη βαριοπούλου τη βαλίτσα ασφαλείας προκειμένου να την ανοίξει πριν προλάβει η αμπούλα χρώματος να καταστρέψει όλα τα χαρτονομίσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου