Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ: ΚΑΥΣΙΜΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΦΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ, ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

Έρχονται αυξήσεις φόρων..


Νέα φοροεισπρακτικά μέτρα άνω του 1,4 δισ. ευρώ προετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές.
Εκτός από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων, στα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας ακόμη δε και στον ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δηλώνουν ετησίως άνω των 8.888 ευρώ, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν:
1) Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων. Εξετάζεται η αύξηση του Ε.Φ.Κ. της αμόλυβδης βενζίνης κατά 0,10 ευρώ ή 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, ώστε να φθάσει στα 0,77 ευρώ ανά λίτρο, από 0,67 ευρώ σήμερα. Η αύξηση αυτή θα πυροδοτήσει ανατιμήσεις άνω των 0,12 ευρώ στις λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου, οι οποίες αναμένεται να εκτιναχθούν πάνω από το 1,40 ευρώ το λίτρο σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Επίσης εξετάζεται η αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 λεπτά το λίτρο ώστε να φθάσει στο ίδιο επίπεδο με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Η εξομοίωση των συντελεστών των δύο καυσίμων θα τεθεί όμως σε ισχύ από την επόμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τις 15-10-2016.
2) Αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης των μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων.
3) Αυξήσεις στα φορολογικά τέλη που επιβάλλονται στη χρήση κινητών τηλεφώνων.
4) Νέες επαχθείς αλλαγές στη δομή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιμένει εξάλλου στην πρότασή της για επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές. Εκτιμά δε ότι το μέτρο αυτό θα αποδώσει έσοδα ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ.
Του Γιώργου Παλαιτσάκη
dikaiologitika.grparadrasi.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου