Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ!!! ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Την συγκρότηση διεθνούς ταξιαρχίας Σιιτών από 35 χιλιάδες μαχητές, έκανε γνωστό η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak με την σημείωση ότι η...



ταξιαρχία αυτή έχει ορκιστεί να πολεμήσει μέχρι θανάτου κατά των Τζιχαντιστών αλλά και κατά των Τούρκων υποστηρικτών τους. 

Η ταξιαρχία αυτή που πολεμά στον πόλεμο της Συρίας στο πλευρό του Άσαντ, έχει συγκροτηθεί από μαχητές από 30 διαφορετικές χώρες ενώ τα περιστέρα μελη της έχουν εκπαιδευτεί από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Συγκριμένα οι μαχητές της ταξιαρχίας αυτής προέρχονται από τις χώρες : Υεμένη, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Αζερμπαϊτζάν, (εδώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός αυτό καθώς το Αζερμπαϊτζάν θεωρείται ο πιο πιστός δορυφόρος της Τουρκίας), Ιράν, Ιράκ, Μαλί, Νιγηρία και από άλλες αφρικανικές χώρες.

Η πρώτη εμφάνιση αυτής της ταξιαρχίας αναφέρεται από το 2013, όταν τότε είχε φουντώσει για τα καλά ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές ενώ τα πρώτα μελη της προέρχονται από την λιβανέζικη Χεζμπολάχ. Η εμφάνιση της είχε αναπτερώσει το ηθικό του συριακού στρατού ο οποίος είχε πολύ μεγάλες απώλειες όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο σύμβουλος του συριακού υπουργείου Άμυνας, Adnan Süleyman. 

Η διεθνή ταξιαρχία των Σιιιτών έχει διακριθεί τελευταία στις μάχες στις περιοχές Δαμασκού, Χαλεπιού, Hama, Λαττάκια, Deir-ez Zor, Rakka, Haseke, İdlip, Humus και Dera και έχει συμβάλλει σημαντικά στις τελευταίες νίκες του συριακού στρατού. 


Αλλά εκείνο που ανησύχησε την Άγκυρα είναι η είδηση ότι οι μαχητές της ταξιαρχίας αυτής έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν την Τουρκία του Ερντογάν την οποία θεωρούν σαν την κύρια υπεύθυνη για την δημιουργία των Τζιχαντιστών και το μεγάλο «λουτρό» αίματος της Συρίας. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr (τίτλος: τροποποιημένος από μας)

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι να ισοπεδώσουν την Τουρκία και τους ρουφιάνους τους συριζαίους του Γκιαούρη Γενίτσαρου Τσίπρα γιατί εδώ στο Ελλαδιστάν οι νεοέλληνες είναι ΚΟΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή