Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!!!

Τα ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό έδωσε στη δημοσιότητα, σε...

ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα κουκουλοφόρων που έσπασε με βαριοπούλες τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι στις 12 Μαρτίου.
«Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα», είναι το κείμενο που συνοδεύει τη λίστα των ονομάτων.
Η Αστυνομία εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένη, καθώς απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές και γίνονται στόχος καταδρομικών επιθέσεων.
«Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρησή του στο συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές», γράφουν στο κείμενό τους οι κουκουλοφόροι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι οποίοι είχαν προκαλέσει με βαριοπούλες ζημιά χιλιάδων ευρώ στις 12 Μαρτίου.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λευτέρης Ρενιέρης, με αφορμή τη δημοσίευση λίστας.
Μιλώντας στο “Mega”, κ. Ρενιέρης ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που όμως, όπως υποστήριξε, δηλώνει αδυναμία να «κατεβάσει« την εν λόγω ανάρτηση.
«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ρενιέρης.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.
Η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξης των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού, καθώς υπάρχει φόβος για εκδήλωση νέων επιθέσεων.
Για το λόγο αυτό αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ έχουν διαταχθεί να περιπολούν σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς.
Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκαν οι διασώστες του πληρώματος του ΕΚΑΒ, όταν το κέντρο δέχθηκε κλήση για να μεταβεί σε διαμέρισμα της οδού Πέντε Πηγαδίων στην Πάτρα.
scoops.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου