Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΑΦΓΑΝΟΣ ΒΙΑΣΕ 13ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΧΙΟΥ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Για βιασμό 13χρονου Αφγανού μέσα στο στο hot spot της ΒΙΑΛ κατηγορείται  ένας 29χρονος ομοεθνής του, ο οποίο πλέον κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομία της Χίου. 
Να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα...

την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από καταγγελία των γονέων του ανήλικου παιδιού ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προς το παρόν κρατάει χαμηλούς τόνους κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Στο κέντρο μεταναστών της ΒΙΑΛ κρατούνται από τις 20 Μαρτίου περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ καταγγελίες που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο για τραγικές συνθήκες κράτησης,περιστατικά συγκρούσεων μεταξύ μεταναστών και συνωστισμό.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Politischios.gr, ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη Χίο.

«Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίσαμε άμεσα και πράξαμε όσα ορίζει ο νόμος. Αυτή τη στιγμή προέχει να προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου προκειμένου το κέντρο να αποσυμφορηθεί και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί», ανέφερε στέλεχος της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στο νησί βρίσκονται σήμερα 2.017 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προ μηνός σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που επικαλέστηκε μαρτυρία φωτογράφου, στην Ειδομένη οι πρόσφυγες «είχαν πάρει τον νόμο στα χέρια τους» και λίντσαραν έναν άντρα που κατηγορήθηκε ότι βίασε 7χρονη στον προσφυγικό καταυλισμό.

Αργότερα ο πατέρας της μικρής το αρνήθηκε αλλά οι καταυλισμοί έχουν τους δικούς τους νόμους.

Το λιντσάρισμα ήταν δείγμα της κατάστασης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες.

Όλα αυτά ενώ η ατμόσφαιρα στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων είναι ηλεκτρισμένη έπειτα και από τα χθεσινά επεισόδια με τον τραυματισμό ενός πρόσφυγα ο οποίος έπεσε μπροστά σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. 

Οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι το βανάκι ΔΕΝ χτύπησε τον πρόσφυγα αλλά η αφορμή βρέθηκε για επιτεθούν οι πρόσφυγες κατά των αστυνομικών προκαλώντας φθορές στο βαν και αναποδογυρίζοντας κάδους απορριμάτων.  

Στο μεταξύ από τη Δευτέρα ξεκίνησε η διαδικασία του απλού «διοικητικού περιορισμού», η οποία προβλέπει να αφήνονται ελεύθεροι σταδιακά οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που κρατούνταν σε hotspot της Λέσβου και της Χίου.

Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι έχουν συμπληρώσει το ανώτατο όριο των 25 ημερών κράτησης, ωστόσο οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου που έχουν καταθέσει δεν έχουν ακόμα εξεταστεί και όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.  

Αφήνονται όλοι ελεύθεροι και εφοδιάζονται με ένα συγκεκριμένο έγγραφο. Πρόκειται για το έγγραφο «διοικητικού περιορισμού», το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθερα εκτός των δομών.

Ωστόσο, όσοι έχουν στα χέρια τους το συγκεκριμένο έγγραφο απαγορεύεται να φύγουν από τα νησιά στα οποία βρίσκονται, μέχρι να εξεταστεί η η αίτησή τους για τη χορήγηση ασύλου.

Στη Λέσβο, οι πρόσφυγες που έχουν φύγει ή θα φύγουν από την κλειστή δομή θα μπορούν να διαμείνουν στην ανοιχτή δομή του δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ. Σημαντικό πρόβλημα όμως υπάρχει στη Χίο, καθώς οι ανοιχτές δομές έχουν περιορισμένες δυνατότητες και είναι ήδη γεμάτες κόσμο. Από χθες έως σήμερα το πρωί αποβιβάσθηκαν 106 πρόσφυγες στα νησιά του βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα: κανένας στη Λέσβο, 40 στη Χίο και 66 στη Σάμο. 

Υπενθυμίζεται πως στα hotspots των τριών νησιών έχουν καταγραφεί συνολικά 6.323 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Λέσβο 3.771, στη Χίο 1.957 και στη Σάμο 595.
Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
- See more at: http://www.pronews.gr/

4 σχόλια:

  1. Τώρα διαμαρτύρονται, λέει, στη Χίο διότι δεν έχουνε "επαρκή ποσότητα γάλακτος για τα μωρά". 35χρονος Αφγανός έστειλε φωτογραφίες σε ξένη εφημερίδα με το πλαστικό ποτηράκι και λίγο γάλα μέσα.
    Θέλουνε, λέει, τρεις-τέσσερις φορές την ημέρα γάλα για τα μωρά.
    Μάλιστα. Στο Αφγανιστάν, δηλαδή, είχανε και δίνανε στα μωρά τους 3-4 φορές την ημέρα γάλα; Άμα είχανε, γιατί φύγανε και ήρθανε εδώ;

    ΟΚ. Μωρά είναι, ορθώς το θέλουνε το γάλα. Δεν μας ρωτήσανε όμως αν τα δικά μας τα μωρά των ανέργων ελλήνων έχουνε να πιούνε γάλα 3-4 φορές την ημέρα.
    Άσε που τώρα οι αλληλέγγυοι ονομάζονται "εθελοντές".
    Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (από πού κι ως πού...;) το οποίο δραστηριοποιείται στη Χίο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

    Ε... άμα το επιβεβαίωσε το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων, τι να λέμε πια!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό εννοεί ο Μάρδας όταν τους λέει "επενδυτές";;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε... ναι, αυτό εννοεί. Γι αυτό τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι πλέον, για να κάνουν tour στα νησιά και να επιλέξουν τον κατάλληλο χώρο για να επενδύσουν!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε "μπλέξει άσχημα" με όλους αυτούς, που έρχονται ασταμάτητα από τις βάρβαρες χώρες τους, χωρίς "ίχνος" πολιτισμού και παιδείας!
    Λαθροβάρβαροι, άξεστοι, ΖΩΑ!!! Γι΄ αυτούς δεν είναι καθόλου περίεργο και παράνομο, να ΒΙΑΖΟΥΝ μικρά παιδιά... το ανατριχιαστικό και φριχτό "έθιμο" που διατηρούν στις πατρίδες τους εκατοντάδες χρόνια, έχει όνομα και είναι γνωστό και στις εδώ Αρχές...``Bacha Bazi΄΄( αναζητήστε το στο google) που σημαίνει, ``αγόρι για παιχνίδι΄΄!!!
    Είπατε κάτι; Αυτή είναι η αλήθεια, με αυτά τα ΖΩΑ...θα υποχρεώσουν τον γηγενή πληθυσμό να "συμβιώσει(;;)" από εδώ και στο εξής οι "προοδευτικοί αλληλέγγυοι";;; Εξ΄υπακούεται ό,τι μέλλον δεν έχουμε ως Έλληνες, αυτό πλέον είναι σαφές! Σε λίγο θα απαιτήσουν να "εφαρμόζουμε" και την "Σαρία" για να παραμένουν "ήσυχοι", στο τέλος θα γίνουμε οι σκλάβοι τους...και όλα αυτά γιατί καθόμαστε και κοιτάμε να ..."μ@λ@κίζετε" η χειρότερη (μακράν) κυβέρνηση όλων των εποχών, από ιδρύσεως νεοελληνικού κράτους!!!
    Πρέπει να τους "ξεπαστρέψουμε" πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, αυτούς τους ανίκανους και προδότες, αλλά και τα άλλα τα ρεμάλια, τους "αλληλέγγυους" των ΜΚΟ !!!
    Το έχω πει και το έχω γράψει, ετούτοι οι αγύρτες, σ΄ αυτόν τον ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ...ασελγούν κατ΄επανάληψη ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!!!!
    ..."παρέλαβαν ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, οίκο ανοχής το μετέτρεψαν...και ισλαμικό χαλιφάτο σκοπεύουν να το παραδώσουν"!!!
    ``ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή